15.8 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Hírek

A munkahelyi balesetek áldozataira emlékezik a Mi Hazánk

– Április 28-án tartják a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapját. Ez nemzetközi emléknap, melyen a munkavégzés során megsérült, megrokkant vagy meghalt dolgozókra emlékeznek. Magyarországon 2012-ben nyilvánították hivatalosan emléknappá. Az emléknap hivatalos neve Magyarországon: Emléknap a munkabalesetben elhunyt, illetve megrokkant munkavállalók tiszteletére. A Mi Hazánk Mozgalom is kifejezi együttérzését ezen a napon – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke. Folytatás alább.

Erőt és kitartást kívánunk mindazoknak, akik korábban munkahelyi baleset folytán szereztek maradandó sérüléseket, és mélyen átérezzük azoknak a hozzátartozóknak a fájdalmát is, kik ilyen módon veszítették el szerettüket.

Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra, hogy azért is szükség van erős és a munkavállalók számára könnyen hozzáférhető, átlátható szakszervezetiségre, munkavállalói érdekképviseletre, hogy az ilyen esetek megelőzhetők legyenek, vagy ha már megtörténtek, ne söpörjék szőnyeg alá azokat.

Sajnos a munkavédelmi előírásokat a munkavállalók rovására Magyarországon a mai napig sokszor figyelmen kívül hagyják, ez következik a totális profitközpontúságból, mely nem az embert helyezi első helyre.

Meggyőződésünk, hogy a szakszervezetiség nem jobb- vagy baloldali, hanem egységesen a dolgozók pártján áll. Ezért kifejezzük szándékunkat valamennyi szakszervezet felé, hogy politikai preferenciáktól mentesen, egymás meggyőződését tiszteletben tartva, munkálkodjunk közösen azért, hogy Magyarország az az ország lehessen végre, ahol a magyar munkavállaló az első, legyen akár szellemi dolgozó, akár kétkezi munkás.

További híreink

Messiásként várják az omikron eljövetelét az “oltásbajnok” Izraelben

Faragó Dániel

Rasszizmus miatt rúgta ki négy dolgozóját a Mercedes

Kemény János

Láncra vert, megkínzott gyerekeket találtak egy nigériai korániskolában

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen