14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKiemelt

A negyedik vasárnap helyett a negyedik oltás eljövetelét várja a Pfizer-vezér

A Pfizer szerint a gyógyszergyár a BioNTechhel közösen fejlesztett oltása által termelt antitestek hatását akár alá is áshatja az omikron variáns, így az embereknek a korábban vártnál hamarabb szükségük lehet egy újabb emlékeztető adagra – mondta el Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója.

A vállalat bemutatott egy laboratóriumi körülmények közt végzett kutatást, melynek értelmében három adagnyi Pfizer-oltás hatékonyan veszi fel a harcot az omikronnal szemben is, de két oltás hatékonysága jelentősen alacsonyabb az omikronnal szemben, mint a korábbi változatok ellenében. Két adag a súlyos megbetegedés ellen ugyanakkor továbbra is jó védelmet ad a Pfizer álláspontja szerint.

“Amikor ezeket az adatokat látjuk, meg fogjuk tudni mondani, hogy a harmadik adag elég hatékony-e az omikronnal szemben, és hogy mennyi ideig véd ellene. Most úgy hiszem, szükségünk lesz negyedik adagra is” – mondta Bourla.

A Pfizer vezérigazgatója szerint most az a legfontosabb, hogy a harmadik adagokat télen beadják.

“A harmadik adag nagyon jó védelmet nyújt véleményem szerint” – mondta Bourla. Azt is hozzátette, hogy az olyan kezelések, mint a Pfizer szájon át szedhető vírusellenes tablettája, a Paxlovid, segítenek megelőzni a súlyos megbetegedést, ezáltal a kórházak leterhelését is.

Hisz abban, hogy a tablettaként szedhető gyógyszer az omikronnal szemben is hatásos marad, mivel egy olyan, az osztódásában szerepet játszó enzimet támad, amelyen nem mutatkoznak mutációk.

(portfolio-Magyar Jelen)

További híreink

A NAV ellenőrök belerondítottak a becsületkasszába

Dunai Tibor

Összeomlás fenyegeti a trópusok biodiverzitását

Kiss Albert

Nagy sikert aratott a Mi Hazánk majálisa (frissítve – videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben