7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Kultúra

A Nemzeti Filmintézet támogatásával: Tóbiás, a szabolcsi más fiúcska

A legnagyobb európai más filmfesztivál programjában lesz látható először Bakony Alexa dokumentumfilmje, a Tobi színei. 

 

 

A négy évig készült filmben egy szabolcsi faluban élő, fiatal transz fiú és családja életét követte a rendező.

Még a támogató és elfogadó család mellett sem egyszerű a kamaszkor,

Tóbiás életében pedig a hétköznapokban a transzneműségből fakadó nehézségek és féltések is megjelennek.

A film premierje márciusban volt a BFI Flare Filmfesztiválon, itthon pedig limitált moziforgalmazás formájában mutatják majd be.

Ő volna hát Tóbiás: 

Ez a film nem jöhetett volna létre az Ön adófizetői támogatása nélkül, hiszen az alkotás elkészítését a közpénzből működő Nemzeti Filmintézet finanszírozta.

A nemzeti értékeket és a konzervatív családmodellt hirdető Szájer József Orbán Viktor kormányzásának tizenkettedik esztendejében.

Nem magyar jelenség az, hogy a deviáns életmódot hirdető propaganda a “művészetet” használja fel céljai elérése érdekében. A múlt héten írtunk róla, hogy korunk egyik legkedveltebb előadója Lil Nas X, a közelgő ünnep alkalmából legújabb dalában a homoerotikát sátánizmussal és négerekkel kombinálta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További híreink

Fokozatos csökkenés Lombardiában

Kemény János

„Megrendelték az embervadászatot, megrendelték a terrort, de mindenki úgy érezte, ez tényleg egy szabadságharc” – a 2006-os eseményekről szerveztek pódiumbeszélgetést

Kemény János

Miért jó az, ha az önkormányzat irányítja a Lokit?

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben