21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Sport

A nemzeti válogatott tagjait is beoltják

A magyar futballválogatott tagjai is soron kívül kapják meg a koronavírus elleni oltást – erősítette meg az RTL Híradónak a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Az MLSZ közölte: az Operatív Törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két vb-selejtező mérkőzést is idegenben játszó válogatott tagjai is felvehetik az oltást. Még felmérik, a sportolók közül hányan kérik a vakcinát.

Az olimpikonokat már pénteken elkezdték oltani, eddig 10 sportoló, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajakos válogatott keret tagjai kapták meg a Moderna vakcináját – írja az RTL.

A Magyar Olimpiai Bizottság közlése szerint: „Az oltási sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár. A MOB a sportági szövetségekkel közösen 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye a tavalyról idénre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. A lista nem tartalmaz egyetlen sportvezetőt sem, mivel nem közvetlenül az olimpiai kiutazásra koncentrál, kizárólag az arra való felkészülésre.”

 

(Fotó: M4sport.hu)

További híreink

Kábítószert találtak a humoristánál

Faragó Dániel

Hadas Kriszta : Nem politizálok, de a család az család

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Elég volt az unióból, amely az építőanyagok árának letörését is hátráltatja!

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen