21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Kultúra

A Netflix üzent alkalmazottainak: ha nem értesz egyet a műsorainkkal, nem muszáj itt dolgoznod

Ha voltak, akik esetleg naivan azt hitték, hogy a Netflix alkalmazottainak egyre nagyobb részének lett elege a csatorna szélsőliberális, fehérellenes propagandájából, és elkezdték követelni a normális tartalmak gyártását, azoknak csalódást kell okoznunk. Éppen az ellenkezőjéről van szó.

A cég 2017 óta először frissítette a kulturális szabályzatát, ide értve a “művészi kifejezésről” szóló részt, melyben figyelmezteti érzékenylelkű dolgozóit, hogy a jövőben elképzelhető, hogy olyan tartalmakon kell majd dolgozniuk, melyek “sértőek lehetnek” számukra, és bánthatják törékeny lelkivilágukat.

“A dolgozóink körében sem tetszik mindenkinek minden tartalmunk. Mi azonban a nézőinkre bízzuk, hogy eldöntsék, mi felel meg nekik, s mi nem ahelyett, hogy cenzúráznánk bizonyos művészeket vagy hangokat”

– hazudják szemrebbenés nélkül a kvóták és erőltetett “sokszínűség” zászlóshajóján.

“A munkakörödből kifolyólag elképzelhető, hogy olyan műsorokon kell dolgoznod, melyeket sértőnek érzel. Ha emiatt nem vagy képes elvégezni a munkádat, akkor a Netflix nem biztos, hogy a legjobb munkahely számodra”

– teszik hozzá.

A védett állat lelegeli a védett növényt

Mindenki megnyugodhat, hiszen nem arról van szó, hogy a Netflix munkatársainak elegük lett abból a fehérellenes, szélsőliberális propagandából, amit a csatorna évek óta az előfizetőire zúdít (a minőségi műsorok rovására). Nem. Sőt, éppen a fordítottjával van probléma:

a dolgozók szerint a csatorna szerintük teret ad a “transzfób” hangoknak.

Felháborodott alkalmazottak tüntetnek a Netflix “transzfóbiája” ellen. (Illetve csak a jobboldali úriember, a baloldali tüntetőt csak a fekete “transz” életek érdeklik.)

Nem lennénk a Netflix vezetőségének helyében, hiszen a kifogásolt műsorban egy néger komikus, Dave Chappelle mond “sértő” vicceket, aki ellen a cég alkalmazottai tüntetést is szerveztek. Most a Netflixnek el kell döntenie, hogy letiltson egy feketét a képernyőről, vagy teret adjon a “mindenfób gyűlöletbeszédnek”?

Forrás: businessinsider.com

További híreink

A negyedik vasárnap helyett a negyedik oltás eljövetelét várja a Pfizer-vezér

Faragó Dániel

Koronavírus: egy német cég már tönkrement

Irányi Dániel

Szegeden ünnepelte a Mi Hazánk az úzvölgyi döntést

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen