12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

A nyári hőségben sem ivóvizet, sem árnyékot nem biztosított kutyáinak

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki különös szenvedést okozott három kutyájának.

A vád szerint a vádlott 2019. június 25-ét megelőző hónapban az udvarán kutyákat tartott. A nyári időszakban a térségben 30 °C-hoz közeli, olykor magasabb volt a napi maximum hőmérséklet. Az asszony ennek ellenére az állatoknak nem biztosított árnyékot, kutyaházak nem voltak az udvaron. A kutyák rendszeresen éheztek, ivóvizük sem volt, mindemellett három kutyáját különböző, egy és három méter közötti hosszúságú lánccal kötötte ki. A három láncon tartott kutya egyike az alultápláltság miatt már bélgyulladásban szenvedett.

A tartós kikötéssel a vádlott megfosztotta az állatokat attól, hogy magukról gondoskodjanak, folyadékot, táplálékot és a hőségben menedéket keressenek. Ez a bánásmód a három kutyának különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozza.

Az asszony egyik szomszédja értesítette az állatvédőket, akik a rendőrség segítségét kérték, így kerültek egy kabai állatmenhelyre.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben három rendbeli állatkínzás bűntette miatt emelet vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

További híreink

Párnával fojtogatták az idős asszonyt, hogy elárulja hol tartja a pénzét

Kiss Albert

Olyan súlyos a sáskajárás Afrikában, hogy két országot is komoly veszélybe sodort

Szabó Norbert

Letartóztatásban az újszülött csecsemője megölésével gyanúsított nő

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen