17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy Kiemelt

A pénztár helyett az autóhoz tolták a bevásárlókocsit

A szentendrei nyomozók derítették fel az elmúlt időszak több környékbeli lopását.

A megtömött bevásárlókocsikat fizetés nélkül tolták ki a bejáraton azok a nők, akiket a napokban fogtak el Vácon. Két további társukat is meggyanúsították.

A településről településre járó csapat tagjai leosztották egymás között a feladatokat, volt sofőr, két bevásárló, egy bejáratnál akcióra kész figyelő.

Egy szentendrei élelmiszerboltnál 2020. május 15-én kora délután a kocsit a bejárathoz közel leparkolták, két nő bement a boltba, majd közel 53 ezer forint értékű, főként élelmiszerrel – téliszalámi, kolbász, hentesáru – telerámolta a bevásárlókocsit.

Útjukat ezután nem a pénztárak felé vették, hanem ahol bementek, ott távoztak.

Kint várakozó társuk a kívülről nyitódó, fotocellás bejárati ajtót kitárva tette lehetővé menekülésüket. Autójukhoz siettek, bedöntötték a zsákmányt a csomagtartóba, majd elhajtottak. Egy dunakeszi üzletig mentek, ahol ugyanezzel a módszerrel több mint 83 ezer forintért rámoltak össze húsárut, tisztálkodási szereket, édességet, majd menekültek volna a zsákmánnyal, ám a biztonsági őr megállította őket.

A kifizetetlen áru meglett, ám a tolvajok elfutottak.

A felderítést nagyban segítették a beszerzett kamerafelvételek, a nyomozók a napokban jutottak el egy váci címre, ahonnan három nőt – egy 44 éves anyát és 21 éves ikerlányait – állítottak elő. Másnap további két társukat, egy 33 éves, a bűncselekményeknél sofőrként foglalkoztatott férfit, valamint egy 28 éves nőt is kihallgattak. Mindnyájan beismerő vallomást tettek, sőt, a szentendrein és a dunakeszin túl további hat, a közelmúltban ugyanezzel a módszerrel elkövetett bűncselekményt is elismertek.

A Szentendrei Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le velük szemben a további eljárást.

Police.hu

További híreink

„Kiverem a fogad és mosolyt vágok az arcodba”

Kiss Albert

Vádat emeltek a szülők ellen, mert nem járatták iskolába gyereküket

Kiss Albert

A Magyar Orvosi Kamara szerint “nagyon korai” még a nyitás

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen