13.3 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A Peppa Malac sem marad azonosnemű “pár” nélkül

Az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Latin-Amerika óvodáskorú közönsége által kedvelt Peppa Malac vitathatatlanul a világ egyik legismertebb – és legnépszerűbb – rajzfilmállata. Így talán nem meglepő, hogy ez a műsor sem menekülhetett az első azonos nemű „pár” debütálása elől – adta hírül a BBC.

Az eset érdekessége, hogy még a szélsőliberális Egyesült Királyságban is akadtak szülők, akik felháborodtak, mikor szembesültek vele, a Családok című epizód miről is szól. Peppa Malacot ugyanis bemutatták a Penny Jegesmedvét nevelő két nőnek, akiket – a kicsit se zavaró – anyának és anyának hívnak.

Miközben rajzolt egy portrét a családjáról, Penny kifejtette: “Az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Egy mami orvos, egy mami pedig spagettit főz”. (One mummy is a doctor and one mummy cooks spaghetti.)

A brit animátorok által készített rajzfilmsorozat 2004 óta fut, s 18 év alatt ez az első alkalom, hogy azonoson nemű „párokat” szerepeltetnek. De, ismerve a trendeket, egészen biztosan nem az utolsó.

Nem maguktól döntöttek így?

Ahogy azt már megszokhattuk, a szélsőliberálisok képtelenek alkotni, mindig csak rátelepednek már meglévő művekre, és azt rántják le a saját szintjükre. Nem történt ez másként most sem, hiszen ahelyett, hogy megcsinálták volna a saját rajzfilmjüket, inkább indítottak egy petíciót, melyben követelték(!) a mese alkotóitól az azonosnemű „családok” szerepeltetését. Ennyit a nagy alkotói szabadságról.

A petíció elindítóinak az indoklása azonban kifejezetten figyelemre méltó. Ők ugyanis azzal érveltek, azért kell a kisgyerekeket propagandával traktálni, mivel

a Peppa Malacot néző gyerekek befolyásolható korban vannak.

Hangot adtak azon félelmüknek,

ha a gyerekek csak tradicionális családokat látnak, „azt fogják gondolni, az a normális”.

„Miért kell ez? Miért nem hagyjuk békén a gyerekeket?” – írta egy felháborodott szülő Twitteren. Sokan egyetértettek vele, ez azonban se a stúdiót, se a liberálisokat nem érdekelte.

Robbie de Santos lobbista ellenben „fantasztikusnak” nevezte, hogy már Peppatownt is leigázták. Lelkesedése érthető, hiszen a hatalmas „elnyomásban”, melyben küzdeniük kell, alig maroknyi szövetséges áll mellettük úgy, mint: a törvényhozás, a globális média, a közösségi média, az óriáscégek, illetve befolyásos pénzemberek és szervezetek. De még ilyen „ellenszélben” is sikerül ilyen óriási eredményeket elérniük. Lelkesedésük töretlen, a harc pedig folytatódik.

További híreink

Magyar Sziget: teljes a zenei programok listája

Faragó Dániel

“Mikor lesz Magyarországon valódi igazságszolgáltatás?” – nyílt levél az igazságügyi miniszterhez

Faragó Dániel

Elhunyt Szőcs Géza

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben