17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A Pfizer és a Moderna elutasította Trump meghívását a “vakcina-csúcsértekezletre”

A Pfizer és a Moderna oltóanyagkifejlesztő vállalatok elutasították Donald Trump amerikai elnök meghívását a Fehér Házba a keddi “vakcina-csúcsértekezletre” – adta hírül a Reuters hírügynökség az amerikai Stat News egészségügyi hírportál értesülésére hivatkozva.

A találkozón Trumpon kívül jelen lesz Mike Pence alelnök és több vállalat – gyógyszer nagykereskedők, szállító cégek – képviselője.

A Reuters egyelőre nem kapott választ a Pfizer és a Moderna cégektől távolmaradásuk okát firtató kérdésére.    

Időközben a The New York Times című amerikai lap hétfői számában az jelent meg, hogy Trump kormányzata nyár végén elszalasztotta a Pfizer ajánlatát a korábban lekötöttnél is több oltóanyag megvételéről. A vállalat már nem tudja több vakcinával ellátni az Egyesült Államokat jövő júniusig más országokkal kötött szerződései miatt.

(Forrás: MTI – Kép: Mandel Ngan/ AFP)

További híreink

A “fehér felsőbbrendűség” elleni fellépést sürgetik Bidennél

Irányi Dániel

Ukrán soviniszták listázzák a magyarokat

Gabay Dorka

India és Pakisztán újra egymást lövi

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen