8.6 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Pfizer igazgatója szerint minden évben új oltás kell

Az ATV ismét kereste az ország első számú virológus-állatorvosát, aki azt nyilatkozta, hogy

a járvány 2022 végéig is el fog tartani.

Az elmúlt három napban Magyarországon 1183 új fertőzöttet igazoltak, és 20 beteg halt meg a vírus miatt.

Rusvai Miklós szerint a magyar lakosság másfél éven belül védettséget szerez vagy oltás vagy átfertőződés révén. „Onnantól kezdve már részleges immunitással mindenki rendelkezik, a korona vírus problémát nem fog okozni” vélekedett a virológus. Hozzátette: ugyanez, világviszonylatban két-három évet is igénybe vehet.

Lisziewicz Julianna tapasztalata az, hogy csak a vakcina nem elég, a védekezéshez jelenleg a maszk is kellene. Az immunológus két országot hozott fel példának. Az egyik Izrael, ahol csak a vakcinákkal védekeztek, és a lakosság 80 százaléka be volt oltva Pfizerrel, de a negyedik hullám magasabb volt, mint a harmadik hullám. A másik Olaszországot, ahol 70 százalékos átoltottságot sikerült elérni különböző vakcinákkal, és a negyedik hullám aránylag kicsi volt.

“Bölcsebb lenne meg sem várni a kormány rendeletét, hanem rögtön hordani kellene a maszkot”

-mondta.

A Pfizer-gyógyszergyár vezérigazgatója szerint pedig nagyjából 12 hónap múlva lecseng a járvány, és vissza lehet térni a korlátozásmentes élethez, de évente szükség lehet oltásra.

További híreink

Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában

Dunai Tibor

Garázdaság, kényszerítés, jogsértések sora valósulhat meg az SZFE elfoglalásával

Gabay Dorka

Orbán Viktor hivatala elé vonul a Mi Hazánk- a kormány elhalasztja a kötelező oltást az egészségügyben (frissítve)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen