3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Gazdaság

A Pfizer képviselője szerint az ő vakcinájukból tripla dózis kell

A Pfizer tárgyalásokat kezdett az Egyesült Államok gyógyszerészeti hatóságaival arról, hogy további vakcinákat gyártanának a negyedik, de akár azt azt követő hullámokra is készülve. 

A céljuk az, hogy a vakcinák engedélyt kapjanak a vészhelyzeti alkalmazásra is. A gyártót azzal szembesítették, hogy készítményeik ellenére is növekednek az esetszámok Izraelben. A Pfizer képviselője úgy válaszolt, hogy idővel a vakcinákban csökken az antitestek száma. 

Bár a negyedik hullámról még kevés a biztos információ, azt már tudni lehet, hogy a Pfizer jövőre újabb 4 milliárd dózisnyi vakcinát fog legyártani.

Albert Bourla, a Pfizer elnök-vezérigazgatója áprilisban már azt közölte, hogy

a Pfizer vakcináját beadatóknak valószínűleg egy harmadik adagra is szükségük lesz

az elsőt követő 6-12 hónapon belül a védettség fenntartása érdekében, és nem zárta ki azt sem, hogy az

oltást évente meg kell majd ismételni.

A helyzet visszásságát jól mutatja, hogy ha az eddigi oltásoknak köszönhetően a járvány megszűnik és leáll, akkor a Pfizer nyakán nem kevesebb mint 4 milliárd adag vakcina marad. 

További híreink

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

Forma-1: A koronavírus miatt elmarad a 2023-as Kínai Nagydíj

Magyar Jelen

A Hír TV Célpont című műsora is foglalkozott a mezőhegyesi gyilkossággal

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben