11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

A polgármester szerint kevés a női utcanév Budapesten, amit orvosolni kell

Budapest II. kerületének polgármestere, a balliberális összefogás színeiben megválasztott Őrsi Gergely legújabb akciójával megcélozta a kerület nőikvótás, feminista szavazóit.

A polgármester alapos utánajárással – kerületén túlhaladva – összeírta egész Budapest valós személyek neveit viselő utcaneveit, és kis matek után arra jutott, hogy ezen utcák 89 százaléka férfiak nevét viseli, ami természetesen tarthatatlan.

Ennek orvoslására kidolgozott egy akciótervet: március 8-án, nőnapon négy névtelen közterületet kíván elnevezni, kizárólag nőkről. Mivel a polgármester nem bővelkedik a nevekben, ezért a [email protected] e-mail címre várja a javaslatokat.

Ha esetleg olvasóinknak van néhány olyan nagy név a tarsolyába, akikre méltán lehetünk büszkék, és még a balliberális oldalt is kellően megbotránkoztatják, ne habozzanak elküldeni javaslatukat a polgármesternek.

Az elnevezésre váró helyszínek:

  • 13204/6 hrsz. névtelen közterület – amely a Mammut Bevásárlóközpont és a Szélkapu park között található.
  • 14458/1 hrsz., a Fő utca 53–55. és 59–61. között kiinduló és a Bem rakpartra vezető névtelen közterület.
  • 15341. hrsz., a Józsefhegyi utca 26. és 28. között nyíló, két ingatlanhoz vezető névtelen közterület.
  • 14561. hrsz., a Frankel Leó út 74–76., 78., 80. és 47., 49., 51–53., valamint a 14574. hrsz., Harcsa utca által határolt kiöblösödő közterület.

Közterületek nőnapi névadója

Közterületeink fontos részei az életünknek, múltunknak, közös emlékezetünknek.

Ma…

Közzétette: Őrsi Gergely – 2021. február 28., vasárnap

Fotó: Facebook

További híreink

Mi Hazánk: Zárják ki a kamarából az állatkínzó vadászt!

Kiss Albert

Letartóztatásban az újszülött csecsemője megölésével gyanúsított nő

Dunai Tibor

Bocsával együtt tört be az udvarra az anyamedve

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben