12.9 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Gazdaság Külföld

A Regiojet megkezdte a jegyértékesítést az Adriai-tengerhez induló járatokra

A Regiojet közép-európai magánvasúti szolgáltató megkezdte a jegyértékesítést az Adriai-tengerhez induló éjszakai járataira Horvátországba – közölte csütörtökön a cseh társaság és a járatot Magyarországon üzemeltető Continental Railway Solution Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az első járat május 28-án indul, és új útvonalon – Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb-Rijeka/Split – között közlekedik.

A vonatok májusban, júniusban és szeptemberben heti három alkalommal, illetve júliusban és augusztusban mindkét irányban naponta közlekednek.

A közleményben Szigeti András, a Continental Railway Solution kft ügyvezetője elmondta, hogy az Adriai-tengerhez közlekedő Regiojet vonataira az idén Budapesten és Győrben lehet majd felszállni, és jelentős utasszámbővüléssel számolnak.

A Regiojet vonatai Horvátországba a tavaly nyári szezonban közlekedtek először, összességében több mint 60 000 utast szállítottak mindkét irányba. A vonatok átlagos kihasználtsága 90 százalék fölötti volt.
A RegioJet, a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság, vonatai jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, és Horvátország területén közlekednek. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található, a cég tulajdonosa Radim Jančur cseh befektető.

A 2019-es év a RegioJet fennállásának történetében üzletileg az eddigi legsikeresebb időszak volt. Az adózás előtti nyereség 2019-ben 167 millió cseh korona volt, míg az EBITDA nemzetközi standardok szerint kalkulált eredmény 502 millió cseh koronát érte el, 2020-ban a koronavírus-járvány a RegioJet járatait is korlátozta.

További híreink

A cenzúra erősítésének lehetőségét látja a Capitolium ostromában az EU első számú diplomatája

Irányi Dániel

“Magyar” bűnbanda rabolt ki időseket Észak-Írországban

Avar Álmos

India harci repülőgépeket és rakétarendszereket vásárol

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben