17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A rendőrség erőforrásainak megvonását követelte, egy veszélyes környéken fejbe lőtték

Caleb Reed, a 17 éves chicagói aktivista az elmúlt két hónapban számos tüntetésen felszólalt, ahol többek között követelte a rendőrök kivonását a chicagoi iskolából, illetve a rendőrség finanszírozásának megszüntetését. Egészen addig tette mindezt, míg az egyik rossz hírű, főleg feketék és latinok lakta környéken sétálva fejbe nem lőtték.

A 17 éves aktivista korábban többször bírálta az állami iskolákban felállított iskolaőrséget (Amerikában az iskolaőrség nem jogok nélküli civil alkalmazottakból, hanem hivatásos rendőrökből áll). Reed egy esetet emelt ki, mikor az intézkedő rendőrök letartóztattak egy négert, mert nem volt nála a személyi igazolványa.

Soha többé nem akarom látni, hogy egy Feketének (szigorúan nagy betűvel – a szerk.) még egyszer át kelljen élnie ilyesmit

– mondta az egyik tüntetésen.

Aztán, egyik nap Chicago egyik veszélyes – főként feketék és latinok lakta – szegletében, a Rogers Parkban egy ismeretlen elkövető egyszerűen fejbe lőtte.

A helyi pap “szívszorítónak” nevezte a történteket. Elmondta: “Reed minden nap harcot vívott a “mi közösségünkben” uralkodó fegyveres erőszak ellen. Az, hogy pont az ölte meg, ami ellen úgy küzdött… ez szívszorító.”

A család most a rendőrségtől várja, hogy találják meg és állítsák elő Caleb gyilkosát.

(Fotó: WTTW News)

További híreink

Ki az úr a házban? És a hazában?

Irányi Dániel

Több fegyveres meghalt az izraeli rakétatámadásban

Faragó Dániel

Rengeteg fesztiválozó kaphatta el a koronavírust egy amerikai homoszexuális fesztiválon

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen