5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgeti a Mi Hazánk

A rendvédelmi dolgozók helyzetének javítását sürgette a Mi Hazánk Mozgalom két szakpolitikusa szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón – írja az MTI.

Lantos János, a párt munkaügyi kabinetjének elnöke azt hangsúlyozta: a rend és a közbiztonság elengedhetetlen feltétele egy ország normális működésének, ehhez azonban szükség van arra, hogy megbecsüljék a rendvédelmi dolgozókat.

Szerinte az utóbbi szempont nem érvényesül napjainkban Magyarországon, hiszen csökkennek a területre szánt költségvetési források, továbbra is késik a koronavírus elleni oltás felvételét elutasító, ezért elbocsátott dolgozók – köztük a rendvédelmiek és katonák – visszavétele vagy kártalanítása, eközben a szférában alacsonyak a fizetések és elvonták a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét is.

Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa arról beszélt: a jog- és szakszerűség keretein belül fegyverhasználati jogot kell adni a déli határon “az országunkat ostromló hordák” ellen fellépő rendvédelmi dolgozóknak. Szorgalmazta azt is, hogy a rendőrkapitányságokon és tűzoltólaktanyákban alakítsanak ki legalább 22-23 fokra felfűtött melegedőket a nemegyszer órákon át bevetésen lévő munkatársaknak, valamint biztosítsanak nekik nagy teljesítményű szárítógépeket.

Azzal érvelt: nem kizárt, hogy az állomány tagjainak a bázisra visszaérkezés után órákkal vagy akár percekkel ismét bevetésre kell indulniuk, a vizes ruházat pedig veszélyezteti az egészségüket.

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben