5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

A szankciók ellen tüntetett az AfD

Gera egy 94 ezres város a németországi Türingia tartományban, itt tüntetett hétfőn este az ellenzéki Alternatíva Németországnak párt (AfD) a szankciók ellen, de erősen szóba került az amerikai jelenlét is Németországban, amely ellen szintén szót emeltek – olvassuk a legolvasottabb jobboldali hírportálon.

– Több ezren gyűltek össze a türingiai Gerában a német összetartozás napján akciókra és tüntetésekre. Az első rendőrségi jelentések szerint hétfőn mintegy 10 ezren vonultak utcára.

A résztvevők hangosan síppal és dobbal tiltakoztak a szövetségi kormány jelenlegi politikája, az infláció és az ukrajnai háború ellen. Este tiltakozó menet ment keresztül a városon. A résztvevők az Oroszország elleni szankciók megszüntetését is szorgalmazták – írja faz.net.

Frieden mit Russland – Békét Oroszországgal (Fotó: MDR)

Az antifasiszta felforgató söpredék is megjelent természetesen, de ezúttal nem tudtak túl nagy erőket mozgósítani, vélhetően elmaradt az állami támogatás és a napi “zsold”. Ugyanis a rendőrség tájékoztatása szerint mintegy 370 példány gyűlt össze belőlük. Egyébiránt nem csak Gerában, hanem Kelet-Németország más városaiban is voltak megmozdulások, például a szászországi Plauenben és a szász-anhalti Magdeburgban.

Ami go home! – Amerikaiak, hazafelé! (Fotó: MDR)

A gerai vonuláson (amely átszelte az egész várost) és tüntetésen részt vett az AfD türingiai párt- és frakcióvezetője is, Björn Höcke is. Tudvalevő hogy őt és a pártot Türingiában bevalottan is megfigyeli a “német” Alkotmányvédelmi Hivatal. Björn Höcke külön kiemelendő az AfD-ből, hiszen korábban is tett már rendkívül bátor és szókimondó kijelentéseket,

legutóbb például azt, hogy az amerikai megszálló erőknek távozniuk kell Németországból, ugyanis ma Németország egy megszállt állam.

(Címlapkép: Björn Höcke Facebook)

További híreink

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

Faragó Dániel

A hangos kisebbség akarata érvényesült – német lapok szerint csak két játékos szeretett volna politizálni Katarban

Faragó Dániel

Végstádium – tizenötszörösére ugrott a fodrászüzlet rezsije egyetlen hónap alatt

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben