34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
HírekKultúra

A Szovjetunióba hurcoltak emlékének ajánlotta Emmy-díját Gera Marina

Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este: Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el.

Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást e rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Az Örök tél egy 2017-ben készült magyar történelmi filmdráma, mely a második világháború végén Magyarországot megszálló szovjetek által málenkij robotra Gulag- és Gupvi-táborokba hurcolt, több százezer némaságra ítélt áldozatnak állít emléket.

A kommunizmus magyar áldozatairól is megemlékezett a színésznő New Yorkban.

„Jó estét! Jó reggelt, Magyarország! Ma emlékezünk meg mindazokról a magyar áldozatokról, akik a Szovjetunióban szenvedtek, így szeretném ezt a díjat az ő emléküknek ajánlani. Köszönöm apámnak – nem a biológiainak, hanem az igazinak – mindazért a kemény munkáért, amit együtt végigcsináltunk, hogy a legjobbat kihozzam a professzionális életemből. Köszönet a férjemnek, Leventének; köszönet a filmes csapatnak és a színészgárdának, a producereknek” – mondta el köszönőbeszédében Gera Marina, aki az Emmy legjobb színésznőnek járó díját kapta meg New Yorkban az Örök tél című filmben nyújtott szerepéért.

(MTI, Mandiner.hu, Fotó: Profimedia)

További híreink

A NASA szerint a Crew Dragon készen áll az első, emberes űrmissziójára

Kemény János

Idén is elindul a Mecseki Láthatatlanok Emléktúra

Faragó Dániel

Csokiért és energiaitalért vertek szét négy autót Miskolcon

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben