15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Gazdaság Hírek

A tanárhiány már érződik az oktatás minőségén

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke Horváth Péter arról tájékoztatta az Inforádió hallgatóit, hogy a tanárhiány most lépett abba a kritikus állapotba, amikor már nem fogja tudni tartani még a minimálisan elvárt oktatási színvonalat sem.

A helyzet fokozatosan romlani fog, és nagyon veszélyes helyzetet teremthet, mert csak úgy a semmiből nem fognak előbújni pedagógusok – mondta Horváth Péter.

Hozzáfűzte: egyre több pályaelhagyó is van, ami nem tesz jót az oktatás minőségének. Azt is megemlítette, hogy ez a kedvezőtlen tendencia még további 5-6 évig bitosan tartani fog, tehát még ennél is lesz rosszabb.

Horváth kiemelte, hogy a legfőbb ok egyértelműen az, hogy a kezdő tanárok 163 ezer forintot keresenek, ami nem versenyképes egy diplomás fiatal számára.

Az alacsony bérek rossz munkahelyi környezetet, csökkenő munkamorált és minőségromlást eredményeznek, amelyen az sem segít, hogy

az állam elkezdte listázni az oltatlan pedagógusokat és az intézményvezetők számára elérhetővé teszi a beoltatlan tanárok névsorát.

Az állam maga végzi el az oltatlan tanárok listázását

További híreink

Figyelmeztető lövésekkel fékeztek meg Romániában a korlátozásokat megszegőket

Dunai Tibor

A román parlament alsóháza hallgatólagosan elfogadta Székelyföld autonómiastatútumát

Dunai Tibor

Egyedül a Mi Hazánk nem tesz különbséget oltott és oltatlan között

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen