23.8 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A tavaszi szünet után is zárva maradnak az iskolák

Nem nyitnak ki az oktatási intézmények és az óvodák április 8-a után – közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta, minden pedagógust és óvónőt beoltanak, ezután térhetünk vissza a hagyományos oktatáshoz. Közölte azt is, a boltok újranyitásáról – ha feltételekkel is – péntek reggel egyeztetnek az operatív törzs ülésén. A Mi Hazánk szerint a veszélyeztetetteket kellene védeni, és az iskolákat és a gazdaságot hagyni kellene működni.

Legkorábban április 12-én vagy 19-én nyithatnak ki újra az iskolák és óvodák – jelentette be Gulyás Gergely a kormány szerdai ülésén hozott döntéseket ismertetve. A miniszerelnökséget vezető miniszter közölte, reményeik szerint ekkor a középiskolák is visszatérhetnek a hagyományos oktatásra. Hangsúlyozta, a nyitás előtt beoltják a pedagógusokat, óvónőket, akik számára ez ugyan nem kötelező, de aki regisztrál, megkapja a védőoltást. – Cél az, hogy 2,5 millió állampolgár be legyen oltva, számításaink szerint ez április közepére megtörténhet – fogalmazott.

Az üzletekről Gulyás Gergely azt mondta, figyelembe veszik azokat a javaslatokat, miszerint a boltokat korlátozott vásárlói létszám mellett kinyitnák, erről péntek reggel tárgyal az operatív törzs. – A javaslat szerint 10 négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhatna egy boltban, jelenleg azt is vizsgálni kell, hogy húsvét előtt ez mekkora sorokhoz vezetne – tette hozzá. Mint mondta, Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a pénteki ülésen, így feltehetően utána a Kossuth Rádióban már elhangozhatnak részletek is. Az újranyitásról egyébként jövő heti ülésén dönthet a kormány.

A Mi Hazánk Mozgalom részéről Dúró Dóra elnökhelyettes úgy reagált a legfrissebb bejelentésre, hogy ezek “szép szavak, hogy mekkora teher van a családokon, de erre fittyet hány a kormány, és észszerű keretek között sem kezdi el a nyitást”. Hangsúlyozta, a Mi Hazánk szerint a veszélyeztetetteket kellene védeni, és az iskolákat és a gazdaságot hagyni kellene működni. – Az éttermek 30-40 százaléka valószínűleg már így sem fog tudni újra kinyitni – tette hozzá Dúró Dóra.

További híreink

Itt kezdi az évet Magyarország egyetlen oltatlan kormányfőjelöltje

Faragó Dániel

A kislángi gyilkosság nyomában – videó

Gabay Dorka

Fegyvert rántottak egy szegedi Sparban, mert valaki nem tartotta a másfél méteres távolságot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen