20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A teljes közgyűlés tiszteletdíját lefölözte, a saját fizetését érintetlenül hagyta a fideszes polgármester

A rendkívüli helyzetre vonatkozó döntési jogával élve megfelezte a városi képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját a Szekszárd fideszes polgármestere, saját és helyettese fizetéséből viszont egy forintot sem vont el – írja a Blikk.

A rendkívüli helyzetre vonatkozó döntési joggát felhasználva Szekszárd polgármestere egyetlen tollvonással felére csökkentette a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíját. Erről az érintettk egy Facebook-bejegyzésből értesültek. Hab a tortán, hogy a polgármester saját milliós fizetését, valamint helyettesének többszázezres havi jövedelmét érintetlenül hagyta.

Miután Bomba Gábor, és Illés Tamás ÉSZ-es képviselők többször hangsúlyozták, hogy a veszélyhelyzetben meg kell fogni a…

Közzétette: Ács Rezső – 2021. március 8., hétfő

A képviselők ezzel kapcsolatban sérelmezték, hogy miközben az ő havi tiszteletdíjuk bruttó 167 ezer forint, addig a polgármester 1 millió felett kap, abból mégsem vont le semmit a “város érdekében”. Egyelőre az sem világos, a fizetések meddig kerülnek elvonásra, ahogyan az sem tisztázódott, az elvont pénzeket mire tervezi költeni a polgármester.

Most, amikor összefogásra van szükség a járványból való kilábalás érdekében, úgy döntöttem, hogy a város költségeit a lehető legésszerűbben racionalizálom. Már tavaly felajánlottam a fizetésem felét közösségi célokra, ezért úgy gondoltam, hogy – élve a jogszabályok adta lehetőségekkel – a mostani, jelentősen lecsökkent képviselői munkavégzés ideje alatt a tiszteletdíjakat az elvégzett munka mennyiségéhez igazítom. Az így megtakarított összeget a vállalkozások védelmére kívánjuk fordítani

– nyilatkozta az eset kapcsán Ács Rezső polgármester.

Reagált a támadásokra

Ács állítása szerint az ország számos pontjáról kapott durva hangvételű üzeneteket, melyekben az illetékesek azt firtatják, saját fizetését miért nem csökkentette. Nekik Facebook-oldalán válaszolt. Mint írta:

A polgármesternek először is nem tiszteletdíja, hanem munkabére van. Ezt az elvégzett munkájáért kapja, én pedig 2020 novembere óta folyamatosan látom el a polgármesteri, a közgyűlési és a bizottsági feladatokat is. Nem örömömben teszem, de valahányszor megkíséreltem bevonni az akkor még egyfős többséget, mindig elutasításra találtam. Legutoljára például Illés Tamás esetében. Így tehát sem a közgyűlés, sem a bizottságok nem működtek rendesen az elmúlt időszakban, a külsős bizottsági tagok pedig egyáltalán nem jártak még a Hivatal környékén sem. Ezért nem véletlenül mondtam, hogy az elvégzett munka arányában jár a tiszteletdíj. Ez nemcsak pénzkérdés, hanem elvi kérdés is.

További híreink

Lövöldözés volt a Capitoliumnál

Gabay Dorka

Kaliforniába ment volna zavarogni az Antifa, de megijedt a Hells Angelstől

Kemény János

Elfogták a férfit, aki kalapáccsal verte fejbe kutyáját

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben