21.9 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A TV-csatornák egyszerűen lekapcsolták az elnök sajtótájékoztatóját, mert nem tetszett nekik a mondandója

Donald Trump sajtótájékoztatót tartott a Fehér Házban, melyet számos TV-csatorna élőben sugárzott, ám amikor a számukra kínos részhez érkezett, a TV társaságok egyszerűen megszakították a közvetítést.

Az elnök washingtoni idő szerint csütörtök este tartott sajtótájékoztatót a Fehér Házban, ahol ismét előkerült Biden gyanús előretörésének kérdése és a levélszavazatok problémája. Trump szerint, ha csak a jogszerű voksokat számolják, egyértelműen ő a győztes.

El akarják lopni tőlünk ezt a választást

– fogalmazott az elnök.

A tévétársaságok legtöbbje ez után megszakította az adást, vagy átkapcsolt a stúdióba, ahol a műsorvezetők a megadott panelek segítségével elmagyarázták az embereknek, mit is kell gondoljanak:

Nem szakítom félbe az elnököt, csupán korrigálom a hamis állításait

– állította a műsorvezető.

A CNBC műsorvezetője ennyire sem finomkodott. Ő kijelentette:

Megszakítjuk a közvetítést, mert amit az elnök mond, az egyszerűen nem igaz. Ezt egyszerűen nem engedhetjük meg, hogy folytassa, mert nem igaz, amit mond.

Ezt követően 5 teljes percben magyarázta a nézőknek, hogy Trump hazudik.

Trump szerint rengeteg szabálytalanság történt a választásokon országszerte, többek között Mitchigenben, Georgiában és Pennsylvaniában. Elmondta, a republikánusok pert indítanak, döntsön a kérdésben a szövetségi alkotmánybíróság.

Trump nem a levegőbe beszél, pártjával már három tagállamban nyújtott be keresetet, a Philadelphia megyei választási bizottságot külön is beperelték, mert nem tette lehetővé, hogy a szavazatszámlálásnál jelen lehessenek republikánus megfigyelők.

Érdekesség, hogy Michiganban és Georgiában a bírák szinte azonnal visszautasították a kereset befogadását, mintegy egyértelművé téve: nem kívánnak holmi választási csalásokkal foglalkozni.

Pennsylvaniában azonban Trump jogászcsapata győzelmet aratott, mert az érintett választási bizottságoknál lehetővé tették, hogy a Republikánus Párt munkatársai megfigyelőként jelen lehessenek a voksok megszámlálásánál. Ugyanakkor Pennsylvania főügyésze, a zsidó származású Josh Shapiro – akit az amerikai sajtó demokrata pártiként mutatott be – a CNN televíziónak adott interjújában úgy vélekedett, hogy a Trump-kampány perkeresetei “inkább politikai, mint jogi dokumentumok”.

Csütörtökön Joe Biden demokrata párti elnökjelölt szintén a saját győzelmét jövendölte:

Nem kétséges, hogy amikor a szavazatok számlálása befejeződik, akkor Harris szenátort (Kamala Harris alelnökjelöltet) és engem nyilvánítanak majd győztesnek.

Fotó: MTI/AP/Evan Vucci

További híreink

Mi Hazánk: A DK túllicitálja a krumplit és a száraztésztát, ingyen adná a vizet és az áramot

Szabó Norbert

Ismét a határon túli magyarok ellen uszítanak Gyurcsányék

Irányi Dániel

Szalafista prédikátor élt vissza a németországi segélyrendszerrel

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben