5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltTudomány

A Twitter törölni fog minden bejegyzést, ami “árthat a vakcina megítélésének”

A Twitter elkezdi törölni az olyan COVID-19 vakcinával kapcsolatos bejegyzéseket, amelyeket az algoritmus, vagy az oldal cenzorai “károsnak” ítélnek, vagy szerintük valamilyen álhírt tartalmaznak, esetleg besorolható az “összeesküvés-elméletek” kategóriába.

A Twitter novemberben önjelölt választási szakértőként bírálta el az elnökválasztással kapcsolatos tweeteket, meghatározva, mi “hiteles információ” és mi “álhír”. A cenzoroknak annyira megtetszett ez a szerep, hogy decemberre egészségügyi és oltásügyi szakértőkké vedlettek át.

Az Abc értesülései szerint:

A Twitter új szabályozása a jövő héttől lép életbe, de jövőre lehet, hogy tovább fognak szigorítani, és címkét ragasztanak majd azokra a tweetekre is, amikben „megalapozatlan pletykák, vitatott állítások, valamint hiányos vagy kontextuson kívüli információk” szerepelnek az oltásokkal kapcsolatban.

A közösségi média szóvivője szerint egészségügyi szakemberekkel fognak egyeztetni arról, hogy mik azok az álhírek, amelyek árthatnak a vakcina megítélésének.

Nem ők az egyetlenek 

A Twitter ebben a kérdésben lemaradásban van riválisaitól, ugyanis a Facebook és a YouTube már múlt héten bejelentette, a nekik nem tetsző az általuk “‘álhírnek” bélyegzett koronavírus-vakcináról szóló bejegyzések és videók igen komoly szankciókat vonhatnak maguk után.

További híreink

Elon Musk “amnesztiát” hirdetett, feloldják a korábban felfüggesztett Twitter-fiókokat

Magyar Jelen

A fideszes sajtó “elfelejtett” beszámolni arról, hogy Novák Katalin a Háttér Társasággal tárgyalt

Horváth Tamás

Fizetett hirdetésben terjeszthet hamis információkat a WHO?

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben