17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A vendéglátóhelyek és edzőtermek újranyitását követeli a Mi Hazánk

A vendéglátóhelyek és az edzőtermek újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk egyedüli pártként Magyarországon, bár Európa-szerte egyre nagyobb volumenű a tiltakozás, és például Matteo Salvini vagy Nigel Farage pártja is lezárásellenes – írja közleményében Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese.

A cél elérése érdekében aláírásgyűjtésbe is kezdtek, amihez a párt honlapján, a mihazank.hu/lezarasellen címen lehet ehhez csatlakozni.

“A mostani szabályozás következetlen, és több esetben ordít a kormány kettős mércéje, ami elfogadhatatlan”

– mutat rá Dúró Dóra. Hozzátette:

“A Mi Hazánk szerint érthetetlen, hogy miközben a plázákban emberek ezrei zsúfolódhatnak össze egyszerre, addig semmilyen vendéglátóhelyre nem mehet soha senki, még akkor sem, ha adott esetben maszkot visel, távolságot tart, rendelkezésre állnak a fertőtlenítéshez szükséges eszközök, és a szellőztetés is biztosított. Ez nyilvánvalóan abszurd.”

A párt szerint idejelenne végre, hogy a magyar kormány érdemi lépéseket tegyen a szektor megsegítésére, ami már a túlélésért küzd.

“azonnal tárgyalóasztalhoz kell ülniük az ágazat képviselőivel, és megegyezni velük a korlátozások legalább részleges feloldásáról, illetve a további gazdasági segítségnyújtásról. A kormány eddigi csomagja ugyanis annyit ér, mint halottnak a csók: hiába vállalták át a bérek egy részét, már tavaly is hónapok bevétele esett ki teljes egészében, miközben például a bérleti díj a vendéglátósok nyakán maradt”

– fogalmazott a politikus, aki úgy véli, hasonlóan káros az edzőtermek zárva tartása is: “miközben az erős immunrendszerre nagyobb szükség lenne, mint járványmentes időkben, észszerűtlenül akadályozzák a sportolás lehetőségét az edzőtermek, uszodák zárva tartásával, sőt az este nyolc óra utáni szabadtéri sportolás tiltásával is”.

Dúró Dóra szerint megfelelő higiéniai szabályokkal lehetővé kell tennie ezen létesítmények újranyitását, amivel nemcsak a sportolni vágyókat segítenék, hanem a november óta jó esetben a tartalékait, rosszabb esetben hiteleket felélő tulajdonosokat, dolgozókat is.

“A Mi Hazánk tehát egyedüli pártként áll a méltatlanul és következetlenül korlátozott vendéglátósok és sportolni vágyók oldalán”

– zárta közleményét Dúró Dóra.

Magyarjelen.hu

Kapcsolódó: https://magyarjelen.hu/egy-ikea-ba-hompolyoghet-a-tomeg-de-a-konditerem-maradjon-zarva/

 

További híreink

Büntetendővé nyilvánították az uniós zászló meggyalázását Németországban

Dunai Tibor

Mi Hazánk: Diszkriminatív az oltási igazolás

Gabay Dorka

Irán IMF-segélyt kér

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen