5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Aggályok a Paksi Atomerőmű működésének meghosszabbításával kapcsolatban

Ma 10 éve, hogy a Japán partjai közelében történt földrengést követő szökőár súlyosan megrongálta a Fukusima I. atomerőmű 4 blokkját. Az eddigi legsúlyosabb atomerőmű-balesetek – az amerikai Three Mile Island és a szovjet (ukrán) Csernobil – közé sorolt esemény máig ható következményeket okozott és hazánkat, a (ma működő) Paksi Atomerőművet is érintő intézkedésekre kényszerítette – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Pasztorniczky István, a Mi Hazánk Mozgalom Energetikai Kabinetjének vezetője.

Ennek fényében hívjuk fel a figyelmet az Országos Atomenergia Hivatal által meghirdetett – jelenleg is folyó – elektronikus közmeghallgatásra, amely március 18-ig tart. Sajnálatos módon a politikai pártok nem vehetnek részt ügyfélként az eljárásban, azonban a Mi Hazánk Mozgalom Energetikai Kabinetje figyelemmel kíséri és elküldi kérdéseit, aggályait és véleményét az engedélyező hatóságnak – hangsúlyozza Pasztorniczky.

Ilyen aggály például a meglévő atomerőmű reaktorainak az eddigi ötven éven túli, újabb 10 éves üzemidő-hosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányára kiírt közbeszerzés és szerződés, amely felveti a két erőmű (Paks I. és Paks II.) tartós egyidejű üzemeltetésének, vagy a Paks II. erőmű projekt súlyos késleltetésének gyanúját.

Mindkét lehetőség további kockázatokat jelenthet, mint ahogyan a Duna hűtővízként történő túlzott igénybe vétele és terhelése is – zárja közleményét a párt Energetikai Kabinetjének vezetője.
(Kép: illusztráció/atomeromu.hu)
Magyarjelen.hu

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben