13.3 C
Budapest
2022. október 3., hétfő
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Ahol van még érdemi szakszervezet: több mint 115 ezer postai dolgozó sztrájkol Britanniában

Több mint 115 ezren sztrájkoltak pénteken a brit királyi postánál. A megélhetési költségek és a rezsiszámlák összegeinek növekedése miatt a munkások magasabb fizetést követelnek, ráadásul a hírek szerint az infláció az év végéig elérheti a 13 százalékot. A Communication Workers Union szerint a postások sztrájkja a legnagyobb munkabeszüntetés az idei nyári hullám során – adta hírül a Reuters.

Keményen fogunk harcolni a jól megérdemelt béremelését

– jelentette ki a szakszervezet főtitkára, Dave Ward a Sky Newsnak.

A postahivatal azt állítja, 5,5 százalékos fizetésemelést ajánlottak fel a szakszervezet tagjainak. A szakszervezet szerint ez hazugság. Elmondásuk szerint mindössze 2 százalékos emelést ígértek, amelyet további feltételekkel további 1,5 százalékkal toldanának meg.

Az évszázados hagyományokkal rendelkező brit posta elnézést kért a lakosságtól a levelek és csomagok fennakadásáért, és elmondták: hiába dolgoztak ki készenléti tervet, teljesen nem tudták pótolni a frontvonalban dolgozókat a sztrájk idejére.

A postások augusztus 31-ére, valamint szeptember 8-ára és 9-ére is sztrájkot hirdettek.

Simon Thompson, a posta vezérigazgatója arról beszélt, „komoly változtatásokat kell eszközölniük”, mivel a posta már több csomagot kézbesít, mint levelet, és a csomagküldő cégek között nagy a verseny. Thompson elárulta, szándékukban áll többet fizetni az alkalmazottaiknak.

További híreink

Szükségállapotot hirdettek Szerbiában

Szabó Norbert

Lincselés Ózdon: csak a szerencsén múlott, hogy nem ismétlődött meg Olaszliszka

Irányi Dániel

Állítsa le a migránsösztöndíj-programot a kormány!

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben