20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Állítólag az ukrán kormányfő védőeszközöket hozott, fotózkodott, majd elvitte

Kárpátaljai látogatása során a kormányfő koronavírus elleni védőeszközöket hozott ajándékba a megyei egészségügyi főosztálynak és külön a megyei kórháznak. Az ajándék azonban botrányt kavart, áll Vitalij Glagola ismert újságíró Facebook oldalán.

Az újságíró idézi Denisz Smihal táviratának szövegét, amelyben az áll, hogy az elnöki hivatal küldeményének egy részét a megye szükségleteire szánták, a másik részét átadták a megyei kórháznak. Valójában az történt, állítja Glagola, hogy a megyei kórház orvosai elpanaszolták, nincsenek védő eszközeik, pontosabban a készletük a végét járja. Újabb pedig nincs. Mégpedig azért, mert a miniszterelnök által hozott szállítmányt nem vehették át.


Smihal megmutatta a védőeszközöket szállító tehergépjárművet, fotózkodott mellette, majd amikor eltávozott, a gépkocsi is megfordult és elhajtott a segélyszállítmánnyal együtt.

A hír kommentálói közül néhányan közölték, hasonlóan történt a kormányfői adományozás más kórházakban is. A hivatalok viszont hazudozással vádolják Glagolát, aki közösségi oldalán cáfolja ezeket.

Forrás: karpathir

További híreink

Nem szolgálhat tovább a dél-koreai hadseregben egy transznemű katona

Szabó Norbert

Egy uniós állampolgár is felkerült az orosz-ukrán háború miatt szankcionáltak listájára

Irányi Dániel

Adventi lajhárbébi született a Fővárosi Állatkertben

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben