1.3 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Arra kérik az indiaiakat, ne kenjék be magukat tehén ürülékkel, mert nem véd a járvány ellen

Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tehéntrágya hatásos védelmet nyújtana a koronavírus ellen, ezért az indiai orvosok arra kérik a lakosságot, ne kenjék be magukat az állat ürülékével – írja a Reuters.

Ha hihetünk a hivatalos jelentéseknek, akkor a nagyságrendileg 1,4 milliárd lakosú Indiában, ahol hatalmas zsúfoltság, és igencsak kérdéses higiéniai körülmények között él a többség, az “elképesztően halálos világjárvány szupermutánsa” mindössze 22,66 millió lakost fertőződött meg, ennek alig 1%-a, mintegy 246 ezren belehaltak a vírus szövődményeibe.

Egyes értesülések szerint az ország bizonyos területein a Gangesz folyóba dobálják a halottakat, amit aztán India más területein a sodrás partra vet. Becslések szerint akár száz holttest is úszhatott a folyóban, akár napok óta.

Ha ez még nem lenne elég, a közelmúltban Nyugat-Indiában elterjedt egy hiedelem, miszerint ha bekenjük magunkat tehéntrágyával, az majd megvéd a koronavírustól, illetve segít kigyógyulni a fertőzésből. Mivel a hinduizmusban szentként tisztelik az említett szarvasmarhát, így nem sokan vonják kétségbe ürülékének gyógyító erejét. Az igazán elszánt hívek heti egyszer alaposan meg is mártóznak az állat trágyájában.

A hindu vallásban szentként tisztelt szarvasmarhák székletét ezen a vidéken évszázadok óta használják tisztító szertartásokra és vallási rituálékhoz, terápiás, vagy fertőtlenítő hatást tulajdonítva az ürüléknek. A tehéntrágya gyógyító hatásában még egészségügyi szakemberek is hisznek

– meséli a Reutersnek Manilal Borisa, aki maga is egy gyógyszercég középvezetője, ennek ellenére szentül hiszi, hogy tavaly ő is a tehéntrágyának hála épült fel a koronavírusból.

Az indiai vakcinával kapcsolatos aggályokat erősíti, hogy a “tehéntrágyahívők” központja, vagyis a Shree Swaminarayan Gurukul Vishwavidya Pratishthanam hindu iskola pont szemben van a koronavírus elleni védőoltás fejlesztésén dolgozó indiai gyógyszercég, a Zydus Cadila székházával.

Ebben az iskolában gyűlnek össze a magukat tehéntrágyával tetőtől-talpig bekenő hívek, akik ezt követően addig ölelgetik a szarvasmarhákat, míg rájuk nem szárad az állat ürüléke.

Vannak ugyan indiai orvosok is, akik óva intenek ettől a gyakorlattól, mondván, az állat székletében lehetnek olyan kórokozók, amik képesek átterjedni az emberre, ami esetleg egy új világjárvány kiváltó oka is lehet, ám rájuk nem sokan hallgatnak.

További híreink

Erdélyben, és immár Budapest mind a 23 kerületében is van alapszervezete a Mi Hazánknak

Varga Lilla

Májusfa az egészségügyi dolgozókért

Dunai Tibor

Washington európai országokat bírál a holokauszt áldozatainak kárpótlása miatt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben