2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Ásotthalom nem tért le a megkezdett útról

Mint arról mi is beszámoltunk, Ásotthalmon időközi polgármester-választás vált esedékessé, miután Toroczkai László a Mi Hazánk listavezetőjeként bejutott a Parlamentbe, így le kellett mondania. Nagy érdeklődés övezte a települést, vajon Papp Renáta, kivel portálunk is készített interjút, tudja-e folytatni a megkezdett munkát, hiszen a korábbi alpolgármestert nyíltan támogatta Toroczkai is, és a Mi Hazánk felé fűződő szimpátiáját sem rejtette véka alá, ráadásul a párt is kiállt mellette.

Biztosra vehette mindenki, hogy lesznek pályázók és az ellenérdekelteknek nagyon fontos lesz, hogy Ásotthalom ne azon az úton menjen tovább, amelyen 2013-ban elindult. Kihívókból volt több is tehát, a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom (Memo) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) jelöltje mellett egy független jelölt, Bardócz Csaba helyezett ki jó pár plakátot az oszlopokra. Sokak szerint nem véletlenül narancssárga a háttér, igaz, a Fidesz-logót sehol sem látni.

Az ásotthalmiak azonban döntöttek, és nem szeretnének letérni a korábbi útról, mely fejlődő pályára állította a települést, Papp Renáta a szavazatok 57,85 százalékával magabiztosan utasította maga mögé a többi jelöltet.

A Mi Hazánk szintén érdekelt volt az orosházi időközi önkormányzati választáson is, ahol a város 5. számú egyéni választókerületében választottak új képviselőt. Itt Gyapjas Béres Enikő nyert,

azonban Nagy Zsolt, a Mi Hazánk jelöltje is magabiztosan, 9,9%-kal odaért a harmadik helyre, egyértelmű tanújelét adva annak, hogy a nemzeti párt az áprilisi parlamenti bejutást követően folyamatosan erősödik, hiszen emlékezzünk, akkor nagyságrendileg 6 százalékos eredményt értek el.

További híreink

Csodaszer – a hatodik oltóanyagot is engedélyezték, jön a Valneva vakcinája

Faragó Dániel

Megdöbbentő! Boldogan nyilatkozik az embercsempész: feltöltöttem fél Európát migránsokkal (+videó)

Kiss Albert

Transzszülei fognak kasztrálni egy ötéves kisfiút Skóciában

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben