9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Ausztria bemutatta az antiszemitizmus elleni stratégiát

Az osztrák kormány az ausztriai zsidó hitközséggel közösen dolgozta ki azt a tervet, amelyet Werner Kogler alkancellár és Karolin Edtstadler európaügyi miniszter mutatott be tegnap a nyilvánosságnak, olvasható a zsido.com és magyarjelen.hu portálokon.

A megelőzés a legfontosabb

Az átfogó stratégia az oktatástól a következetes büntetőjogi eljárásokon át a társadalmi elköteleződésig számos területre terjed ki.

“Hangsúlyoztuk az állam felelősségét az antiszemitizmus elleni küzdelemben, függetlenül attól, hogy ez balról vagy jobbról jön, külföldről vagy itthonról táplálkozik”

– jelentette ki Edtstadler. Werner Kogler alkancellár pedig azt emelte ki, hogy a stratégia legfőbb elemeinek a társadalom minden rétegét meg kell célozniuk.

A végső megoldás a civil társadalom bevonása lehet

A nemzeti stratégia hat alappillére: az oktatás, a zsidó intézmények körüli megerősített biztonság, a hatékony nyomonkövetés, az erőteljesebb közvetítés az integrációs intézkedések vonatkozásában, egy olyan dokumentációs hivatal felállítása, amely az európai adatcserét is magában foglalja, továbbá a civil társadalom bevonása. “Ez utóbbi a siker kulcsa.” – emelte ki Edtstadler.

A zsidó hitközség vezetője, Oskar Deutsch köszönetét fejezte ki a kormánynak.

“Az antiszemitizmus elleni küzdelem nem kizárólag a zsidó közösség belügye, hanem össztársadalmi feladat.”

További híreink

A demokraták szerint aki Trumpra szavaz, az náci, vagy gyengeelméjű

Irányi Dániel

“Draghi, Draghi, vaffanculo!” – Az oltatlanok csak szupermarketbe, gyógyszertárba és templomba mehetnek Olaszországban

Faragó Dániel

Szlovénia ismét bevezethetné a sorkatonai szolgálatot

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen