21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Autós mecsetet nyitottak Iránban

Autós mecsetet indítottak Iránban a muszlim szent hónap, a ramadán idejére. Ennek a hónapnak a böjtölés és az elmélyülés áll a középpontjában, ezért ilyenkor még azok is többet imádkoznak, és járnak mecsetbe éjjelente, akik egyébként nem szoktak.

A távolságtartási intézkedésekkel ez azonban szinte lehetetlenné vált. Ezt próbálják meg kiküszöbölni azzal az autós mecsettel, amelyet a teheráni Eram Parkban, egy nagy vidámparkban nyitottak meg.

Itt az iftár, vagyis az esti étkezés (amit reggelinek hívnak ebben az időszakban) után kezdődnek az imák, és ezzel a módszerrel könnyen betartható az előírt távolság.

A koronavírus-járvány eddig Iránt sújtotta a leginkább a Közel-Keleten. Több mint 6300-an vesztették életüket Covid-19 miatt.

Forrás: Euronews

További híreink

Németországban a hadsereget is mozgósítják

Dunai Tibor

Nem akartak fizetni, ezért inkább megdobálták és megverték a reptéri dolgozókat

Irányi Dániel

Búza- és árpaföldeket égettek fel a szíriai kormányellenes felkelők

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen