20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Az állítólagos menekültek mindössze 4%-a jött Szíriából

A görög-török határon eszkalálódott válsághelyzet során fény derült egy újabb hazugságra, mely szerint itt szír háborús menekültekről, esetleg nőkről vagy gyermekekről lenne szó. A valóság ezzel szemben az, hogy a Görögországba betörők mindössze 4%-a jött Szíriából, a többiek – többségében életük teljében lévő férfiak – más közel-keleti, vagy afrikai országból származnak.

Ez azért is különösen érdekes fejlemény, mivel Erdogan kifejezetten azzal indokolta a migránsok átengedését, hogy mivel az unió nem támogatja a katonai akcióit Észak-Szíriában, ezért “cserébe” ő sem hajlandó tovább ellátni és feltartóztatni az országában lévő szír háborús menekülteket.

Görögország ezzel szemben azt jelentette, hogy a határait ostromló tömegek elenyésző százalékát adják a szírek. A “menekültek” jó része afgán, pakisztáni, iráni, iraki, illetve Afrikai valamelyik országának szülötte.

A görög hatóságok által elfogott emberek 64%-a Afganisztánból jött, 19%-a Pakisztánból, 5%-a török(!), és mindössze 4%-a szíriai.

Görögország szerint Erdogan bosszúból indította meg a migránsok invázióját Európa felé, mivel se az EU, se a NATO nem támogatta a törökök észak-szíriai invázióját.

(voiceofeurope.com nyomán)

További híreink

Oroszország megindult, több ukrán várost rakétatámadás ért

Irányi Dániel

A magyarok kevesebb mint 15 százaléka oltatná be magát

Irányi Dániel

Újabb nemzetközi pedofilhálózatot számoltak fel

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen