17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Az amerikai hadseregben is kötelező lesz az oltás

“A nemzet megvédéséhez egészséges és bevetésre kész haderőre van szükségünk. Az elnök támogatásával, valamint egészségügyi szakértőkkel és a katonai vezetéssel folytatott alapos konzultációt követően megállapítottam, hogy a koronavírus elleni kötelező védőoltás szükséges a haderő és az amerikai nép védelméhez”

-mondta Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter. A vezető elrendelte, hogy akik még nem kapták meg a koronavírus elleni védőoltásukat, “azonnal kezdjék el” a vakcinák felvételét.

A Pentagon egyelőre nem határozott meg pontos ütemtervet arról, hogy mikorra kell a katonáknak felvenniük az oltásokat, de a tárcavezető utasításba adta, hogy

“ambiciózus határidőt” szabjanak ki a végrehajtásra.

A védelmi minisztérium legfrissebb adatai szerint a Nemzeti Gárda, a készenléti egységek és az aktív szolgálatot teljesítő katonák között nagyjából 800 000-en még nem kapták meg a Covid-19 elleni védőoltást.

Az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok által közösen kifejlesztett, koronavírus elleni vakcina hétfőn megkapta a teljes jóváhagyást az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóságától (FDA). Ez többek között azt jelenti, hogy mostantól az oltóanyag nem csak egészségügyi veszélyhelyzetben használható. Az intézkedés következtében a védelmi minisztérium szerepeltetheti ezt a koronavírus elleni szérumot azon 17 kötelező oltás listáján, amelyet a hadsereg tagjainak fel kell venniük, amikor belépnek a katonaság kötelékébe, vagy mielőtt külföldre küldik őket.

Az amerikai sajtóban megszólaltatott szakértők  úgy vélik:

a Nemzeti Gárda esetében kihívást jelenthet az utasítás végrehajtása,

ugyanis ők az ország különböző szegleteiben teljesítenek szolgálatot, és havonta csak egyszer gyűlnek össze a kötelező gyakorlatozásra.

Az oltások kötelezővé tétele a legtöbb országban már elkezdődőtt.

Általános gyakorlat, hogy először az egyenruhás testületeknél, egészségügyi alkalmazottaknál és a vendéglátásban dolgozóknál kötik oltáshoz a munkavégzést. Az oltások kötelezővé tétele ellen, valamint a kiskorúak oltása ellen jellemzően a radikális, nemzeti erők állnak ki szerte a világon.

(MTI nyomán)

További híreink

A pedofíliával is megvádolt Joe Biden a demokraták legesélyesebb elnökjelöltje

Irányi Dániel

“Az enyhe tünetekkel rendelkezők otthon is gyógyulhatnak”

Joó György

“Gendersemleges” nyelvet vezetnének be Anglia bizonyos részein

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen