5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

Az amerikaiak többsége szerint Biden állapota nem bír ki egy 4 éves ciklust

Még a demokrata szavazók 49 százaléka szerint is túl öreg hozzá Obama korábbi alelnöke, aki néha élő adásban felejti el, hogy hol van, és hogy milyen pozícióra pályázik. A Demokrata Párt valódi jelöltje az alelnök lehet, akinek a kilétéről viszont még nincs hír, de annyit szinte biztosra vehetünk, hogy nő lesz, valószínűleg fekete.

Az amerikai szavazók nagy része – beleértve a demokrata szavazók felét is – úgy vélekedik, hogy Joe Biden, a Demokrata Párt hivatalos elnökjelöltje a novemberben megrendezendő elnökválasztáson
nem lenne képes egy teljes elnöki ciklus végigkormányzására.

 

A demokrata szavazók által az előválasztáson Trump ellenfelének választott veterán politikus már akkor is atívan politizált, mikor a hidegháborúban a Szovjetunió még potens ellenfélnek tűnt, így nem csoda, hogy napjainra némileg kiöregedett.

A kor azonban önmagában nem jelentene automatikus kormányzási impotenciát is, hiszen az Egyesült Államok rengeteg jól vizsgázó vezetője került már ki idős jelöltek közül,

Joe Biden azonban gyakran élő adásban felejti el, hogy éppen hol van.

Nyilatkozott már úgy, hogy perceken keresztül nem vette észre, hogy végig szenátorválasztásról beszél – holott elnöknek indul -, volt tüzes beszédet is mondattak vele, aminek a végére véletlenül odanyilatkozta, hogy „Mindenáron le kell győzünk Bident” – aki ugy ő maga.

A legerősebb beszéde viszont egy másfél percig tartó értekezés volt a koronavírusról, ami egész egyszerűen nem volt értelmezhető még angol anyanyevűeknek, mivel a mondatoknak nem volt eleje, vége, állítmánya, stb.

A demokrata párt ezután döntött úgy, hogy a koronavírusra hivatkozva nem engedi, hogy a korábbi alelnök vitákon vegyen részt, azóta lényegében bujkál a nyilvánosság elől egy-két sajtófotózást leszámítva. Lényegében kevesebbet szerepelt a sajtóban, mint a valószínűleg halott Kim Dzsongun.

Az amerikai választók jelentős része abban is egyetért, hogy az elnökválasztás végső soron nem Biden és Trump, hanem Biden alelnökének és a jelenlegi elnöknek a küzdelméről fog szólni.

Forrás: 888.hu

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben