11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

Az angolok szeretnék, ha térdepléssel indulna az angol-lengyel meccs

A londoni Wembleyben rendezik meg a Vb-selejtező I csoportjának egyik rangadóját, ahol Anglia csap össze Lengyelországgal. A mérkőzés tétje a csoportelsőség is lehet, az “angolok” számára mégsem ezért fontos igazán a találkozó. Ők ugyanis azt szeretnék, ha a fekete felsőbbrendűséget hirdető Black Lives Matter mozgalom előtt a lengyelek is letérdelnének. 

“Ha Rómában vagy, viselkedj rómaiként” – tartja a mondás. Alighanem ezen felbuzdulva érzik úgy az angolok, aki hozzájuk jön, annak velük együtt kéne hajbókolni egy fehérellenes mozgalom előtt, ahogyan ezt ők a mai napig szolgalelkűen megteszik minden Premier League mérkőzés előtt. A Black Lives Matter transzparens pedig legalább annyira “elengedhetetlen” díszítője az üres lelátóknak, mint a homoszexuálisok (és egyebek) szivárványos jelképe.

Nagy kérdés persze, hogy mit szólnak ehhez a lengyelek?

Precedens értékű? 

Az eset akár precedens értékű is lehet, hiszen később Magyarország is játszik majd Angliával. Vajon az MLSZ mennyire mer majd ellentmondani a követelésnek? A játékosok (talán Gulácsit kivéve) állva maradnak majd?

Sajnálatos módon a találkozót valószínűleg közönség nélkül rendezik majd meg, így a szurkolók nem adhatnak azonnali választ abban az esetben, ha a mieink is fejet hajtanának a BLM előtt.

Forrás: Pesti Srácok; Képünk illusztráció

További híreink

Hajós Alfréd emlékszobor készítésére hirdetnek pályázatot

Faragó Dániel

Török drónok likvidáltak két iraki tisztet

Kiss Albert

A hirosimai atomtámadásra emlékeztek Japánban

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen