15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Külföld

Az Egyesült Államok elítélte Kínát a vallásszabadság korlátozása miatt

Az Egyesült Államok elítélt több országot csütörtökön, köztük Kínát a vallásszabadság súlyos korlátozása miatt, amit elemzők az emberi jogi fókuszú amerikai külpolitika helyreállításának újabb lépéseként értékeltek.

A washingtoni külügyminisztérium éves jelentésében élesen bírálták Pekinget, amiért jelentősen korlátozza az állampolgárok szabad vallásgyakorlását. A tárca beutazási tilalmat is bejelentett egy volt kínai tisztségviselő ellen, akit a Falun kung nevű vallási irányzat tagjainak üldöztetésével vádolnak.

“Kína széles körben kriminalizálja a szabad vallásgyakorlást, illetve továbbra is emberiesség elleni bűncselekményeket és népirtást követ el a muszlim ujgurok, valamint más vallási és etnikai kisebbségi csoportok ellen” – hangsúlyozta Antony Blinken külügyminiszter.

A dokumentum szerint Kínában a keresztényeket, a muzulmánokat, a tibeti buddhistákat és a Falun kung követőit is “súlyos társadalmi diszkrimináció éri a foglalkoztatás, a lakhatása és az üzleti lehetőségek terén”.
Az amerikai diplomácia vezetője Iránt, Mianmart, Oroszországot, Nigériát és Szaúd-Arábiát is bírálta a vallásszabadság korlátozása miatt, írja az MTI.

Daniel Nadel, a külügyminisztérium illetékese kijelentette, hogy az értékelés nem jelent éles váltást abban, ahogyan Washington tekint az emberi jogok kérdésére, inkább annak elismerését tükrözi, hogy a vallási és a politikai jogok ugyanolyan fontosak.

(fotó:mandiner)

További híreink

Liberális állam: a holland racionális „megoldás”

Joó György

Már a mackónadrág is “rasszista”

Irányi Dániel

Abortuszpárti iskolai oktatást követel az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen