28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Az egyik fertőzött iráni diák nem tartotta be az óvintézkedéseket

Nem sokkal azután, hogy bejelentették, két koronavírussal fertőzött személy van Magyarországon, közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem, ahova a két fertőzött iráni diák közül az egyik járt.

A közleményt a SOTE hallgatói önkormányzata posztolta ki Facebookra.

Kedves Hallgatók!

Professzor Béla Merkely rektor úr arról tájékoztatott minket, hogy a két magyarországi koronarvírusos közül, az egyik egy negyedéves iráni gyógyszerész hallgató, aki sajnos nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett. A hallgató egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra. Jelenleg a Szent László kórházban van karanténban elkülönítve. Azok a hallgatók, akik kapcsolatban voltak a fertőzött személlyel, kötelező oktatási szünetüket fogják tölteni az óvintézkedések végett – a tudás elsajátításához szükséges oktatási anyagot, az egyetem interneten biztosítja ezen hallgatóknak.

Holnapi napon a Rektor úr hivatalosan tájékoztat minden egyetemi polgárt a továbbiakról.

A rektori vezetés és a Hallgatói Önkormányzat közös célja továbbra is az, hogy az egyetem által kiadott óvintézkedéseket mindenki betartsa.

Üdvözlettel:
Hegedüs Tamás
elnök
Hallgatói Önkormányzat

Az egyetem azt írja, hogy a hozzájuk járó diák nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást.

„Professzor Béla Merkely rektor úr arról tájékoztatott minket, hogy a két magyarországi koronarvírusos közül, az egyik egy negyedéves iráni gyógyszerész hallgató, aki sajnos nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett” – írja a közlemény.

forrás: Index

További híreink

47 év után azonosították egy megerőszakolt nő gyilkosát – aki már 27 éve meghalt

Kiss Albert

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak (videó)

Kiss Albert

Megkéselte a kutyáját, vádat is emeltek ellene

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben