22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Az első magyar felségjelzésű Leopardok

A Krauss-Maffei Wegmann (KMW) müncheni gyárában sorakozott fel az az első két Leopard 2A4 típusú harckocsi, amelyek rövidesen Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kezdik meg hazai szolgálatukat. Az első magyar felségjelzést Lőrincz Gábor dandártábornok helyezte el a vadmacskák egyikén – írja a honvedelem.hu.

A dandárparancsnokból, valamint a 11. Harckocsizászlóalj katonáiból álló küldöttség első ízben tekinthette meg azokat a kiképzési célokat szolgáló Leopard 2A4 típusú harckocsikat, melyekből a Magyar Honvédség összesen tizenkét darabot lízingelt. A gyár vezetése – amellett, hogy betekintést engedett a szigorúan titkos gyártósorra – bemutatta azokat a szállításra kész lánctalpasokat, amelyek hamarosan megérkezhetnek Magyarországra és a tatai alakulathoz.

Fotó: Snoj Péter

A harckocsigyár történetéről és jelenéről szóló előadásokat követően dinamikus bemutatóra került sor, amely keretében bemutatkozott mind az A4, mind pedig a továbbfejlesztett A7 típusú Leopard. Utóbbi legkorszerűbb verziójából, az A7+ változatból összesen 44 darabot rendelt a Magyar Honvédség, amelyek várhatóan 2023-ra készülnek el.

Fotó: Snoj Péter

Az immáron hivatalosan is magyar terepszínnel és felségjelzéssel büszkélkedő Leopard 2A4-esek várhatóan még a nyár folyamán megérkeznek Magyarországra, ami után rövidesen megkezdődik a kezelőszemélyzetek hazai kiképzése – írja a honvédségi portál.

(honvedelem.hu – Fotó: Snoj Péter)

További híreink

Elképesztő mennyiségű szemét érkezik Romániából a Szamoson

Dunai Tibor

Hetvenhétszeres áron takarított havat egy reklámcég a minisztériumnál

Avar Álmos

Meghalt négy ember, 744-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen