21.7 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Az EU összeomlik, ha a Nyugat liberális nézeteit megpróbálja Közép-Európára erőltetni”

A szlovén miniszterelnök, Janez Janša teljes mellszélességgel kiállt a magyar gyermekvédelmi törvény mellett. Szerinte aki tévúton jár, az nem Magyarország, hanem Nyugat-Európa. 

Olybá tűnik, a nyugat-európai hangulatkeltőkkel és balliberális felforgató médiumokkal ellentétben a szlovén miniszterelnök el is olvasta a magyar gyermekvédelmi törvényt, mielőtt véleményt mondott róla. Ennek fényében pedig nem is érti, mi kifogásolni való van benne.

Janez Janša az EU Tanácsának soros elnöke hozzátette:

Ha a Nyugat az általa képzelt “európai értékeket” továbbra is megpróbálja rákényszeríteni Közép-Európára, az az Európai Unió összeomlásához fog vezetni.

Janša azért érezte szükségesnek a kiállást hazánk mellett, ugyanis őt is felháborította az az összehangolt, nyugat-európai vezetők által indított hadjárat, ami a törvény kapcsán zúdult ránk. A szlovén miniszterelnök szerint ezek a nézetek idegenek a közép-európai tagállamok számára.

“Vannak különbségek, amelyeket figyelembe kell venni és tiszteletben kell tartani. Nem lehet ítélkezni egy ember felett képzeletbeli európai értékek alapján, és ha kettős mércét alkalmaznak, akkor szerintem az a leggyorsabb út az összeomláshoz”

– fejtette ki EU-s újságíróknak a Guardian szerint.

Emlékeztette a jelenlévőket, ő Jugoszláviában nőtt fel, így nagyon jól tudja, hogy omlik össze egy államok szövetsége, ha bizonyos “értékekre” hivatkozva a központi hatalom kettős mérce alapján kezd önkényes eljárásokba.

“Közép-Európa nélküli EU nem egy európai unió”

– figyelmeztet.

Kiemelt képünkön a szlovén miniszterelnök, fotó: Kabinet predsednika vlade

További híreink

Kétfarkúak két fenékkel?

Faragó Dániel

Törésponthoz érkezett a világ az egyenlőtlenségek miatt

Dunai Tibor

A kislángi gyilkosság nyomában – videó

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen