23.3 C
Budapest
2021. június 21., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

Az Európai Bizottság emelné a bevándorlóknak szánt pénzügyi segélyt

Pénzügyi segélyt és álláskeresési előnyt is tervez az Európai Bizottság a bevándorlók számára – írja a mandiner.hu.

Brüsszelben igyekeznek mindent megadni az afrikai és közel-keleti bevándorlóknak, hátha ezzel meghozzák az otthon maradottak kedvét is az indulásra, elvégre az elöregedő európai népességet valamilyen “munkaerővel” helyettesíteni kell. A november 24-én közzétett dokumentum már egyenesen úgy fogalmaz:

A migráns vállalkozók – beleértve a társadalmi vállalkozókat is – több támogatást kapjanak azáltal, hogy könnyebben hozzáférnek a finanszírozáshoz, a képzéshez és a tanácsadáshoz.

Dacára annak, hogy bizonyos déli tagállamokban a munkanélküliség eléri a 30-40%-ot is, a Bizottság mégis azt követeli, hogy az államok a migránsokat részesítsék előnyben, hogy “támogatást kapjanak képességeik teljes körű kiaknázásához”. Ennek érdekében az EB hajlandó együttműködni a szociális és gazdasági partnerekkel, illetve a munkáltatókkal is.

Az Eurostat adataival számolva a terv következtében

több mint tizenhatmillió európai kerülhet még nehezebb gazdasági helyzetbe. A bizottsági döntés egy diszkriminatív intézkedés, melyben a legtöbbször akkreditációval nem rendelkező migránsok az uniós támogatásnak köszönhetően könnyebben juthatnak munkához.

Az akcióterv egy célzott anyagi támogatást is javasol,

melybe figyelembe vennék az olyan egyedi jellemzőket, mint például a nemi hovatartozás, szexuális orientáció vagy a vallási háttér, amelyek sajátos kihívásokat jelenthetnek a migráns háttérrel rendelkezők számára.

A Bizottság azonban nem elégszik meg az utóbbi időben Európába érkező mintegy 34 millió migráns pozitív diszkriminációjával, mivel, ahogyan a dokumentumban fogalmaznak,

az integrációt már az EU-ba való megérkezés előtt meg kell kezdeni.

A november 24-i dokumentumokat elsősorban Margaritísz Szkínász és Ylva Johansson biztosok fogalmazták meg, akik a finanszírozáshoz a következő hétéves uniós költségvetést használnák fel. Utóbbi neve már korábban is előkerült a migráció kapcsán. A svéd baloldali feminista politikus (aki karrierjét a Svéd Kommunista Pártban kezdte) még októberben arról beszélt, hogy:

a következő években még több migránsra lesz szükség, ugyanis az európai egy öregedő társadalom, amelynek hamarosan munkaerőre lesz szüksége.

Hozzátette, Európának kellenek a “szír orvosok”, a “migráns hátterű tanárok, ápolók”.

A dokumentumban foglaltak szerint az újonnan érkező közel-keleti és afrikai migránsok a jövőben már nem befogadóközpontokban kerülnének elhelyezésre, hanem a tagállamoktól kapnának egyfajta “szükséglakásokat”.

A sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre, mely azt firtatta, hogy a migráció további támogatása nem segíti-e elő még jobban a migrációt, Szkínász úgy reagált: „Itt az ideje, hogy ne drámázzák túl a migráció ügyét Európában.”

Kiemelt képünkön Ylva Johansson egy afgán bevándorlóval. Fotó: a politikus Facebook-oldala

További híreink

Autós üldözés közben baleset ért migránsokat Görögországban

Dunai Tibor

Lemondanak egyhavi bérükről a politikusok Szingapúrban az egészségügyi dolgozók javára

Kiss Albert

Donald Trump: Nem a jobboldallal van a probléma, a baloldal szítja az indulatokat

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben