16.5 C
Budapest
2021. szeptember 28., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt Külföld

Az Európai Néppártból való kilépés küszöbén a Fidesz

Amennyiben az Európai Néppárt módosítja alapszabályát, a Fidesz kilép a néppárti frakcióból. Novák Katalin, a párt alelnöke közösségi oldalán jelezte, Orbán Viktor mindezt levélben közölte Manfred Weber frakcióvezetővel.

Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból – közölte Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, aki közösségi oldalán adott hangot felháborodásának. A családügyi miniszter azt írta, elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból.

– Mivel a jelenleg hatályos szabályok mellett nem tudták keresztülvinni a kizárásunkat, most a szabályokat akarják megváltoztatni, visszamenőleges hatállyal – fogalmazott Novák Katalin. A politikus az atv.hu-nak korábban egyébként azt mondta, a titokban előkészített néppárti alapszabály-módosításban számos abszurdum van. – Mi eddig is nyílt sisakkal beszéltünk azokkal, akik elvileg politikai szövetségeseink lennének, ezután is így fogunk. Az EPP-t rossz irányba viszi a jelenlegi vezetés – hangsúlyozta a Fidesz alelnöke.

Novák Katalin szerint érdekes, hogy magukon nem kérik számon a jogelveket, a visszamenőleges hatály tilalmát. Mindez számunkra elfogadhatatlan, ezért ma Orbán Viktor miniszterelnök úr levelet írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, melyben jelezte, hogy a tervezett alapszabály-módosítás elfogadása esetén a Fidesz kilép a néppárti frakcióból. – A Néppárt lakosságarányosan legerősebb pártjaként nem nézzük tétlenül, ahogy a jobbközép tönkreteszi önmagát – írta Novák Katalin.

 

(Forrás: atv.hu- Fotó: infostart.hu)

További híreink

Oroszország megkezdte a koronavírus elleni vakcina gyártását

Szabó Norbert

Kifogással élnek a republikánus szenátorok Biden győzelme ellen

Gabay Dorka

Várják a jelentkezőket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen