1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Külföld

Az iraki miniszterelnök sajnálatát fejezte ki a keresztény lakosság kivándorlása miatt

Irak új miniszterelnöke, Mustafa Al-Kadhimi az ország északi részén fekvő Moszulba és Ninive kormányzóságba látogatott. A napokban volt ugyanis a hatodik évfordulója annak, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet elfoglalta a várost.

Al-Kadhimi miniszterelnök látogatása során több helyi keresztény egyház vezetőjével is találkozott – közölte az S4C News angol nyelvű híroldala.

Megbeszélést folytatott Najib Mikhael Moussaval, Moszul káld püspökével, valamint Evan Faeq Yakoub Jabroval, akit a Kadhimi kormányban a menekültekért felelős miniszterré neveztek ki.

Az iraki miniszterelnök meglátogatta Bartella várost is, ami 21 kilométerre található Moszultól. A település többségében keresztény lakosú volt, mielőtt az Iszlám Állam terrorszervezet elfoglalta azt. A keresztény közösségben tett látogatás során Al-Kadhimi kijelentette,

a terrorhullám következtében jelentős demográfiai változások mentek végbe a Ninive-síkságon.

Al-Kadhimi hangsúlyozta: kifejezetten sajnálja, hogy a keresztény lakosság nagy része elmenekült Irakból, szerinte ugyanis a keresztények fontos és meghatározó részei az iraki társadalomnak és az iraki történelemnek.

Forrás: vasarnap.hu, Fotó: https://ww2.kqed.org/news/2015/12/17/

További híreink

“Teljesen indokolatlan és brutális döntés volt Irak lerohanása… úgy értem, Ukrajnáé”

Irányi Dániel

A “kirekesztő megnyilvánulások” ellen harc jegyében színesre festi autóit a brit rendőrség

Irányi Dániel

Trónfosztók Harca

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben