2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Az LMP jövőre elkezdi a felkészülést a 2022-es fordulatra

Budapest, 2019. december 20., péntek (MTI) – Az LMP 2020-ban szeretné megalapozni, hogy a párt és az általa képviselt “zöld-politika” a 2022-es demokratikus fordulatkor már megkerülhetetlen legyen – hangzott el a két társelnök pénteki, évértékelő sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Schmuck Erzsébet a fordulat évének nevezte az ideit, mert egyre többen látták be: fenntarthatatlanok a termelési és fogyasztási szokások, hiszen azok ökológiai válsághoz vezettek. Úgy fogalmazott: berobbant az életünkbe a klímaválság, és ezzel már nemcsak az ENSZ főtitkára vagy a pápa foglalkozik.
Az LMP a fenntartható fejlődést tekinti célnak – hangsúlyozta -, ezért elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány szétszakította a társadalmat kevés gazdagra és egyre több szegényre. Szintén elfogadhatatlan a természetet kizsigerelő gazdasági növekedés hajszolása. Szerinte a kormány környezetpolitikája a semmibe vezet, hiszen a tőke és a nagyberuházások, valamint a saját oligarcháik “vihetnek mindent”.
Hangsúlyozta: az LMP számos önkormányzati képviselője érte el, hogy településén klímavészhelyzetet hirdessenek, a párt pedig továbbira is követelni fogja annak országos kihirdetését is, annak ellenére, hogy a kormány egyszer már lesöpörte a javaslatot.
Kendernay János arra mutatott rá, hogy Európa más országaiban a “zöld hullám” akár kormányzati szinten is jelen van, és az Európai Bizottság is úgynevezett zöld megállapodást szorgalmaz.
A téma az idei, két magyarországi választáson is nagy teret kapott, és Budapest új polgármestere számára is fontos a kérdés. A kormány mégis magatehetetlenül áll azzal szemben, mit kezdjen a klímaválsággal – jelentette ki, hangsúlyozva: ezért kezdeményezett pártja “zöld népszavazást”.
A politikus szerint a kérdéseik az Országgyűlésre tartoznak, ezért a Kúrián támadják meg a választási bizottság elutasító határozatait.

További híreink

A német szalonjobboldal szerint az olasz választási eredmény “nem jó Európának”

Irányi Dániel

Látkép roncsderbi után

Kemény János

“Az LMP olyan mint egy furcsa fiú az osztályban” -tagtoborzásba kezdett Ungár Péter

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben