3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Az olasz kormány felszámolta Salvini örökségét, ismét nyitnak a kikötők

A baloldali olasz kormány “gyűlöletes propagandatörvényeknek” minősítette a korábbi belügyminiszter, Matteo Salvini törvényét, melyekkel megkísérelte megvédeni országát a migránsáradattól. Ezzel párhuzamosan kibővítették a menedékkérő rendszert, és kitárták az olasz kikötőket a migránsokat szállító “civil”hajók előtt.

Emberségesebb és biztonságosabb Olaszországot akarunk, Európával a főszerepben

– mondta a kormánypárt vezetője, aki ezt úgy képzeli el, hogy megkönnyíti az idegen kultúrából érkező afrikaiak és közel-keletiek olasz állampolgársághoz jutását. A PD és szövetségese, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) közös rendeletei új, többlépcsős “védelmi és integrációs rendszert” vázolnak fel. Figyelembe véve az elmúlt 100 év integrációs kísérleteit, irigylésre méltó az optimizmusuk.

Ezen felül az olasz kormány ismét hatályba helyezte a Salvini által eltörölt “humanitárius menedékkérelmet”, melynek értelmében menekültstátuszt kap valamennyi tengerről érkező illegális migráns. A rendkívüli menekültstátusszal a bevándorlók bekerülnek a nemzeti anyakönyvi rendszerbe, vagyis felvételt nyernek a társadalombiztosítási és egészségügyi, valamint munkaközvetítői hálózatba.

Salvini még belügyminiszterként ezeket a migránsokat segítő szövetkezeteket a “baloldali maffia” pénzosztási csatornáinak titulálta.

Visszatérnek az embercsempészek és illegális bevándorlók előtt nyitott kikötők, a biztonságot az illegális bevándorlókkal cserélték fel. (…) Olaszország jobbat érdemel, meg fogjuk őket állítani.

– reagált a történtekre a volt belügyminiszter, az olasz Liga vezetője.

Mariastella Gelmini, a Hajrá Olaszország (FI) képviselőházi frakcióvezetője kifejtette, a kormány „a civilszervezetekkel összekacsintva” azt üzeni, hogy mostantól Olaszország készen áll mindenki feltételek nélküli befogadására.

(888 nyomán – Fotó: AFP)

További híreink

Telefonon keménykedett Putyinnal a német kancellár

Magyar Jelen

Forma-1: A koronavírus miatt elmarad a 2023-as Kínai Nagydíj

Magyar Jelen

A Hír TV Célpont című műsora is foglalkozott a mezőhegyesi gyilkossággal

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben