15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Az “oltásbajnok” Izrael már a bezárásra készülődik

Izrael korábban a koronavírus kapcsán azzal került a hírekbe, hogy az átoltottság itt a legmagasabb, ennek ellenére augusztus 8-tól szigorításokat vezetnek be.

Újabb járványügyi szigorításokról döntött és szeptemberi zárlatra készül az izraeli kormány. A koronavírus-járvánnyal foglalkozó kabinet a kedd esti ülésén döntött az újabb korlátozásokról a delta variáns okozta negyedik hullám megfékezésére – írja az MTI.

Az új korlátozások szerint Izraelben minden zárt térben kötelező lesz a “zöld címke”, vagyis

csak a beoltottak és gyógyultak, illetve friss negatív teszttel rendelkezők léphetnek be a nyilvános helyekre.

A 12 év alatti gyerekekre is vonatkozik a “zöld címkéről” szóló szabályozás, és augusztus 20-tól szabadtéren is kötelező lesz a maszk a 100 fősnél nagyobb rendezvényeken.

Tilos a “piros” besorolású, vagyis erősen fertőzött országokba utazni, és a közepesen fertőzött “narancssárga” országokból visszatérőknek karanténba kell vonulniuk egy hétre akkor is, ha oltottak vagy gyógyultak. A zöld államokból érkezőknek csak a reptéri tesztek negatív eredményének kézhez kapásáig kell otthon tartózkodni.

A kormány a lakosságot a találkozások minimalizálására, az ölelések elkerülésére szólította fel.

A koronavírus-kabinet ülésén az egészségügyi szakemberek kijelentették, hogy a jelenlegi járványügyi adatok alapján

már elkerülhetetlennek tűnik a zárlat bevezetése szeptemberben.

 

“Valószínűleg nincs menekvés az országos zárlat elől – kivéve, ha a harmadik oltás jelentősen csökkenti a betegek számát”

– mondta az ülésen Naftali Bennett miniszterelnök.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5 796 466-ot (tizenkét évesnél idősebbeket) már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával. Ez az ország lakosságának 62,33 százaléka, azonban ez nem bizonyult elégnek a sokkal fertőzőbb delta vírusváltozat okozta járvány megfékezésére. A pandémia megjelenése óta 884 933 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegségben (Covid-19) tavaly február óta 6497-en haltak meg Izraelben.

További híreink

Meghalt 5 beteg és 3921-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Tanárhiánnyal és oltási kampánnyal indul a tanév

szilardkrebsik

Gyerekrabló bűnbandához jutottak el a mexikói rendőrök egy eltűnt kisgyerek után kutatva

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen