3.7 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Az oltatlanok korlátozása már “az asztalon van”

“A negyedik hullámot, sőt, az ötödik hullámot is úgy tudjuk legyőzni, ha a két oltást követően adunk egy ismétlő oltást” – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Spirit Fm Aktuál műsorában, akit nem igazán aggasztott, hogy korábban még azt ígérték nekünk, már harmadik oltásra sem lesz szükség, negyedik hullám meg végképp nem lesz. De azért elvárják, hogy elhiggyük, “ez az oltás lesz a végső”, és negyedi, ötödik, hatodik már nem kell. Négy havonta.

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat, és egyre inkább szorul a hurok az oltatlanok nyaka körül. Olaszországban az “aki nem oltakozik ne is egyék” elvét követve milliókat tiltottak el a munkavégzéstől, Németország egyre több tartományában egészséges emberek tömegeit kezelik leprásként, és tiltják ki őket nagyjából mindenhonnan. Ausztriában pedig februártól jöhetnek a lakásrazziák, hogy felkutassák a bujkáló oltatlanokat, a sógorok ugyanis egyszerűen kötelezővé tették a kísérleti vakcinák felvételét.

Ezzel szemben Magyarországon Orbán előbb azt nyilatkozta: “Ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy a maszk megvéd bennünket. A maszk nem véd meg” – majd kötelezővé tette beltéren a maszkhasználatot. De beszélt arról is, hogy az “oltásellenesek” vagy oltakoznak, vagy meghalnak. Ezt követően pedig egyre több munkahelyen írták elő a harmadik oltás felvételét, gondolván, ha az első két kört már sikerült ráerőszakolni az emberekre, a harmadikkal se lesz probléma.

Hollik István a Spirit Fm műsorában tökéletesen visszamondta a kormánypropagandát:

“A negyedik hullámot, sőt az ötödik hullámot is úgy tudjuk legyőzni, ha a két oltást követően adunk egy ismétlő oltást.”

Arra nem tért ki, ha két oltás után elég egy harmadik, hogy legyőzze a negyedik hullámot, akkor mégis hogy lesz ötödik?

Az első oltásra való ösztönzés kapcsán elmondta, hogy az oltási hetet a sikerre való tekintettel a kormány meghosszabbította erre a hétre. Azt látták, hogy 63 ezer ember felvette az első oltást, ezt jó hírnek tartja. Nagyon reméli azt, hogy ezen a héten még többen felveszik mind az első, mind a harmadik oltást.

A Policy Solutions friss kutatásából az derült ki, hogy magyar jelentős része elutasítja a kötelező oltást.

“Minden ott van az asztalon, ahogy a miniszterelnök mondta, és amit a járványügyi helyzet kíván, és járványügyi szakemberek javasolnak”

– mondta annak kapcsán, hogy tervezik-e az oltatlanok korlátozását. A járványügyi “szakemberek” javaslatainak megfogadása okot ad az aggodalmakra. Elég csak visszatekinteni az elmúlt fél évben miket hordtak össze…

atv.hu/Magyar Jelen – Fotó: MTI

További híreink

Gyorshír: Késsel támadtak Janusz Waluśra

Kemény János

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben