35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Az új költségvetés legnagyobb vesztese a rendvédelem – 4,8 milliárddal jár nekik kevesebb!

A héten nyújtotta be Varga Mihály a jövő évi költségvetést. Az egyik, ha nem a legnagyobb vesztes a rendvédelem, amelset 4,8 milliárd forinttal vág meg a Kormány – árulta el portálunknak Vidó Attila, a Mi Hazánk rendvédelmi szakpolitikusa, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének volt alelnöke. 

Vidó felteszi a kérdést, hogy mire számíthatnak ezek után egy olyan szférában dolgozók, ahol már eddig is alulfizetettek voltak a munkavállalók? Mint mondja, a tűzoltók órabére nem éri el a szakmunkás minimál órabért. De óriási a létszámhiány, s már évek óta teljesítményük határán dolgoznak a kollégák.

– Persze a kormány a statisztikákkal próbálja kozmetikázni az évek óta tartó katasztrofális helyzetet. A tények viszont makacs dolgok. A számok nem hazudnak. Rengeteg tűzóltóságon csökkent az elmúlt években a készenléti létszám. Van olyan Állomás, ahol egy tűzoltó három helyre van beosztva egyszerre

– fejtette ki.

De a börtönőrök is erőn felül teljesítenek, havi rengeteg túlszolgálattal, a rendőrök szintén teljesítőképességük határán vannak. Vidó kiemelte, hogy június hónaptól ismét le lehet szerelni.

Íme a számok, feketén-fehéren…

– Az elmúlt két hétben nagyon sok kolléga keresett meg, hogy ennyi volt, vége! Nem tudom, hogy mi a baja a 12 éve hatalmon lévőknek ezzel a szférával, de az tisztán érzékelhető, hogy mostohagyerekként kezelik őket – állítja.

– Nem tudom, hogy ez az út hová vezet, de az biztos, hogy nem jó irányba, mert bármely ország egyik legfontosabb területe a rendvédelem. Rend és biztonság nélkül nem képzelhető el a nyugodt élet.

Sürgősen 100% bérfejlesztésre lenne szükség, és a régebben fennálló járandóságok (pl. szolgalati nyugdíj) visszaadására, hogy újból bevonzó és megtartóereje legyen ezeknek a fontos hivatásoknak

– összegezte gondolatait.

(Kiemelt kép: Hír TV)

További híreink

Fekete víz ömlött a Sajóba, történt-e környezetszennyezés? – válaszokat vár a Mi Hazánk

Faragó Dániel

“Toroczkait meg kell ölni!” – ingyencsomag osztás a tüntetés végén (+videók)

Joó György

Ez a férfi rongálta meg a székesfehérvári lovasszobrot

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben