12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Hírek Külföld

Az Unió a határ védelme helyett a bevándorlók regisztrálásában akar segíteni a lengyeleknek

Miközben Lengyelország a határvédelem azonnali megerősítésével és az illegális bevándorlók Európai Unión kívül tartásával van elfoglalva, Adalbert Janz, az Európai Bizottság belügyekben illetékes szóvivője azt üzente Varsónak, hogy igényelje az uniós hatóságok segítségét.

Ezek a hatóságok segítenek a migránsok nyilvántartásba vételében, a menedékkérelmek feldolgozásában, és erősítik az embercsempészet elleni küzdelmet. Lengyelországnak először is hivatalosan kérnie kell ezt a segítséget, ahogyan azt a bizottság korábban is szorgalmazta

– érvelt az uniós végrehajtó testület szóvivője.

A lengyel kormány korábban arról tájékoztatott, hogy körülbelül három-négyezer fős migránskaraván táborozott le a belarusz–lengyel határnál, Belaruszon belül pedig legalább további tíz-húszezer illegális migráns vár arra, hogy belépjen az Európai Unióba.

A lengyel közszolgálati televízióban közzétett, drónokkal készített videofelvételek szerint mindenesetre a migránsok alkonyatkor sátrakat vertek és tüzeket raktak a határon.

További híreink

A magyarok kétharmadának zuhant a bevétele a járvány óta

Kiss Albert

Itt az új irány Olaszországban

Kemény János

A spanyol miniszter szerint hazájának 8-9 millió migráns befogadására lenne szüksége

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen