0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
Külföld

Babonából pénzt szórt a hajtóműbe egy kínai férfi, majdnem felrobbant a repülő

Nem gondolta át, mit is csinál egy kínai férfi, amikor először szállt repülőre tavaly februárban: babonából ugyanis felszállás előtt pénzt szórt a gép hajtóművébe, ami a keleti hagyományok szerint szerencsét jelent.

Jelen esetben ez inkább jelentett volna szerencsétlenséget, ugyanis a fém nagyon gyorsan megrongálhatja a berendezést, a leszakadó törmelékek pedig akár fel is robbanthatták volna a motort. Ám személyzet még épp időben észrevette a dolgot, s a gépet nem engedték felszállni. Az utasokat leszállították, a 28 éves férfit pedig – aki beismerte tettét – tíz napra letartóztatásba helyezték. Az illetőt ötmillió forintnyi kártérítésre kötelezték, noha ő és az ügyvédje szerint külön kéne figyelmeztetni az utasokat arra, hogy nem szabad fém dolgokat dobálni a hajtóműbe.

(444)

További híreink

Rendszerellenes demonstrációvá alakult a lezárások miatt kirobbant tüntetéssorozat Kínában

Irányi Dániel

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

A kínai elnök úgy osztotta ki Kanada miniszterelnökét, mint egy kisiskolást

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben