18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Baloldali elemző: a Mi Hazánk simán be fog kerülni

Az ATV Öt’ című műsorában többek között az volt a téma, hogy a kormány a munkaadóknak lehetővé tette, hogy az alkalmazottakat kötelezzék az oltás beadására.

A Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet arról szól, hogy a munkaadó oltáshoz kötheti a munkavégzést, ennek hiányában a dolgozó fizetés nélküli szabadságra küldhető, majd ki is rúgható.

Lampé Ágnes az ATV műsorvezetője az intézkedés népszerűségéről kérdezte a vedégeket és arról, hogy Magyarországon várhatók-e olyan tiltakozások, mint Olaszországban, vagy Franciaországban.

“Vaffanculo”- Az olaszokat feldühítette, hogy oltási igazolvány nélkül nem dolgozhatnak

A műsorvezető kérdésére többen is elmondták, hogy az elégedetlenségből és a felháborodásból az oltatlanok hátrányos megkülönböztetése ellen kiálló Mi Hazánk jelentős erősödéssel számolhat. A radikális, nemzeti formáció továbbra is egyedüli pártként képviseli az oltatlanok jogait a Fidesz és a baloldal által alkotott Covid-koalícióval szemben.

Hont András azt emelte ki, hogy az oltatlanok további elnyomása nagyon könnyen jelentheti a kormány bukását. Ceglédi Zoltán szerint iszonyú botrány lesz ebből, míg Ónodi-Molnár Dóra újságíró úgy látja, hogy a Mi Hazánk ennek hatására még jobban meg fog erősödni.

“Én ezt már akkor is láttam, amikor a Mi Hazánk egyetlen pártként fogalmazta meg az oltásokkal kapcsolatos intézkedések kritikáját”

-mondta Ónodi-Molnár Dóra.

Ceglédi azt is hozzátette, hogy a kormány ezekkel a döntésekkel azt érte el, hogy a Kutyapárt és a Mi Hazánk is pozícióba fog kerülni és mind a két pártnak jó esélye van bekerülni a következő parlamentbe. A liberális Ceglédi szerint ez nagyon “sajnálatos”, de a Mi Hazánk most egy olyan jelentős szavazói bázissal találkozott, amely 2006-ban a Jobbikot is rövid időn belül tényezővé tette.

“Simán be fognak ezzel kerülni és én ettől nagyon félek”

-zárta a sort Konok Péter, a neomarxista történész. 

A teljes beszélgetés:

 

 

További híreink

Egy debreceni férfi a harmadik magyar koronavírusos beteg

Dunai Tibor

Vaddisznó invázió a Balatonon – széttéptek egy kiskutyát Révfülöpön

Kiss Albert

Zajlik a tipikus bűnügyi élet az Alföldön is

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen