2022. január 23., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt

Bemutatta budai képviselőjelöltjeit a Mi Hazánk (videó)

A Mi Hazánk Mozgalom mind a 106 egyéni országgyűlési képviselői választókörzetben, így a budai körzetekben is önálló jelölteket indít a 2022-es országgyűlési választáson – jelentette ki vasárnap a párt alelnöke, amikor Budapesten bemutatta a párt budai jelöltjeit. Mindegyikük diplomás, az egyikük a művésznevén Bunyós Pityu nevű bokszoló és előadóművész azonos nevű fia (Szikora István), de jelöltjeik közt van a Magyar Tenisz Szövetség utánpótlás válogatott volt edzője, az egykori Magyar Gárda főkapitány-helyettese és a Történelmi Vitézi Rend korábbi budapesti és Pest megyei törzskapitánya, illetve a Budafoki Labdarúgó Club volt elnöke.

 

 

Novák Előd közölte: az 1-es választókörzetben Szikora Istvánt, a nemzetközi kapcsolatok szakértőjét, a hármasban Grundtner András jogászt, a 4-esben Nagy Attilát, a Mi Hazánk fővárosi elnökét, a 10-esben Katona Miklós közgazdászt, a 18-asban pedig Esze Tamás gépészmérnököt indítják. A 2-es választókörzetben maga indul – tette hozzá a politikus.

Úgy vélekedett: az országgyűlési választáson várhatóan csak három listából lehet választani: a Fidesz és a “balliberális szivárványkoalíció” mellett harmadik útként a Mi Hazánk Mozgalom kerül a szavazólapokra.

Ugyanakkor – folytatta – a Mi Hazánk programja egyedülálló. Az övék az egyetlen ellenzéki párt, amely népszavazást tartana Magyarország EU-tagságáról, bevezetné a sorkatonai alapkiképzést, hazahozná a magyar honvédeket Afganisztánból és Irakból. Amelyik vagyonadót vetne ki a milliárdos oligarchákra, eltörölné a képviselők mentelmi jogát, hatályon kívül helyezné a trianoni diktátumról szóló törvényt, védené a magzatok életét szívhangjuk meghallgattatásával, írni-olvasni tudáshoz kötné a szavazati jogot, leállítaná cigányügyi programok finanszírozását, illetve kivonná Magyarországot a strasbourgi bíróság joghatósága alól.

 

 

Továbbá szegregálna az oktatásban, bevezetné a szibériai bérrabtartást, visszaállítaná a halálbüntetést, tűzparancsot adna a honvédeknek az erőszakos határsértőkkel szemben és betiltaná az “LMBTQP-felvonulásokat” – sorolta a párt programjának elemeit Novák Előd.

A bemutatkozó jelöltek közül Szikora István programjának fontos pontjaként említette, hogy védené a balliberális eszméktől az I. kerület kulturális és történelmi örökségét. Grundtner András azt tartja fontosnak, hogy álláshalmozó, gyökértelen politikus helyett végre a XII. kerület iránt elkötelezett helyi képviselője legyen a Hegyvidéknek. Nagy Attila a balliberális emlékezetpolitikától védené a II. kerületben élőket. Katona Miklós azért akar dolgozni, hogy idegen szívűek helyett magyar szívű és lelkiségű hazafiak képviseljék Óbudát. Esze Tamás pedig azt hangsúlyozta: képviselővé választása esetén a legfőbb célja a XXII. kerületben, Budafok-Tétény és Albertfalva területén a krónikus munkanélküliség enyhítése, hazai, környezetbarát technológiát alkalmazó tőke bevonásával, írja az MTI.

 

A harmadik út budai harcosai tehát: 

Bp. 1. vk. (Budavár) képviselőjelöltje: Szikora István
Bp. 2. vk. (Újbuda) képviselőjelöltje: Novák Előd
Bp. 3. vk. (Hegyvidék) képviselőjelöltje: dr. Grundtner András
Bp. 4. vk. (II. kerület) képviselőjelöltje: Nagy Attila
Bp. 10. vk. (Óbuda) képviselőjelöltje: Katona Miklós
Bp. 18 vk. (Budafok-Tétény, Albertfalva) képviselőjelöltje: Esze Tamás

További híreink

Nagyboldogasszony ünnepe van ma

Szabó Norbert

Csúnyán elfenekelték Jakabot – padlón a Jobbik pártigazgatója is

Faragó Dániel

Putyin beszéde után lemondott az orosz kormány

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen